Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kuu­sa­mon, Tai­val­kos­ken ja Pu­das­jär­ven met­sän­hoi­to­yh­dis­tyk­set yh­dis­ty­vät 2019 Met­sän­hoi­to­yh­dis­tys Koil­lis­maak­si – yli 10 000 met­sä­no­mis­ta­jaa, 700 000 heh­taa­ria

-
Kuva: VESA TYNI

Kuusamon alueen puukauppa käy edelleen vilkkaasti, kerrotaan Kuusamon metsänhoitoyhdistyksestä. Yhdistys kannustaa metsänomistajia tekemään harvennushakkuut ajoissa, sillä kuitupuulle on nyt kysyntää.

– Tekemällä harvennushakkuut ajoissa varmistaa metsänomistaja metsänsä arvokasvun tulevaisuudessa tukkipuustoksi, toteaa toiminnanjohtaja Seppo Miettunen metsänhoitoyhdistyksestä.

Puukauppa on ollut ennätysvilkasta myös muualla Pohjois-Suomessa, jossa puun ostomäärä tammi-marraskuussa oli neljänneksen edellisvuotta suurempi. Lapissakin puukauppa kiri 10% viime vuoden ohi.

Tukkipuuta paremmin myy poikkeuksellisesti kuitupuu. Sahatavaran lähiajan näkymät ovat taasen heikot ja vientimäärät ovat olleet laskussa jo pitkään.

Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven metsänhoitoyhdistykset yhdistyvät vuoden 2019 alussa Metsänhoitoyhdistys Koillismaaksi. Uuden yhdistyksen alueella yli 10 000 metsänomistajaa, jotka omistavat noin 700 000 hehtaaria yksityismetsää.