Toimittajalta: Erään­lai­set Dahl­ma­nin partyt

Viikonvaihde-juttu: Oksanan ja Ihorin perhe päätyi Her­so­nis­ta Kuu­sa­moon, pa­ko­mat­ka kesti 8 päivää

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kuu­sa­mon Ve­net­sia­lai­set ja Etninen ruo­ka­to­ri peruttu – No­peas­ti hei­ken­ty­nyt pai­kal­li­nen ko­ro­na­ti­lan­ne sai jär­jes­tä­jät ve­täy­ty­mään ta­pah­tu­man jär­jes­tä­mi­ses­tä

Ensi lauantaiksi suunnitellut Kuusamon Venetsialaiset ja Etninen ruokatori on päätetty perua. Kuva on vuoden 2017 venetsialaisista.
Ensi lauantaiksi suunnitellut Kuusamon Venetsialaiset ja Etninen ruokatori on päätetty perua. Kuva on vuoden 2017 venetsialaisista.
Kuva: Anna Asplund

Ensi lauantaiksi suunnitellut Kuusamon Venetsialaiset ja Etninen ruokatori on päätetty perua. Syynä tapahtumien peruuntumiseen on nopeasti heikentynyt paikallinen koronatilanne. Kuusamossa todettiin tiistaina kahdeksan uutta koronavirustartuntaa ja noin 100 henkilöä on asetettu eristykseen tai karanteeniin.

Päätöksen Venetsialaisten perumisesta teki Kuusamon kulttuuritoimenjohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksonen keskiviikkona heti aamusta. Ingalsuo pyysi vahvistuksen päätökseensä Kuusamon sivistystoimenjohtaja Anne Koski-Heikkiseltä.

– Nopeasti eskaloituneen paikallisen koronatilanteen vuoksi tämä päätös oli tehtävä. Emme voi vastuullisena järjestäjänä turvata paikalle ennakkoarvion mukaan saapuvalle 500-600 ihmisen joukolle riittäviä turvavälejä niin, että henkilöt pysyisivät riittävän etäällä toisistaan, Ingalsuo-Laaksonen kertoo.

– Päätös koskee sekä päivä- että iltatapahtumaa. Myös samaan aikaan pidettäväksi suunniteltu Makuja maailmalta -etninen ruokatori jää toteutumatta, Ingalsuo-Laaksonen harmittelee.

Ingalsuo-Laaksonen korostaa, että kyseessä on tarkkaan harkittu päätös, jota järjestäjät perustelevat vastuullisuudella.

– Haluamme osaltamme kantaa vastuuta siitä, että koronatilanne Kuusamossa rauhoittuu ja yhteinen arkemme lähtee sujumaan mahdollisimman normaalisti. Tulossa on hieno kulttuurisyksy, mikäli vain tapahtumat pystyttäisiin järjestämään suunnitelmien mukaan, Ingalsuo-Laaksonen jatkaa.