Kuu­sa­mos­sa siir­ry­tään po­si­tii­vi­sen ko­ro­na­tu­lok­sen osalta teks­ti­vies­ti-il­moi­tuk­seen – Uudet eris­tä­mis- ja ka­ran­tee­ni­ajat astuvat voimaan vä­lit­tö­mäs­ti

Kuusamossa siirrytään positiivisen koronatuloksen osalta jatkossa tekstiviesti-ilmoitukseen.
Kuusamossa siirrytään positiivisen koronatuloksen osalta jatkossa tekstiviesti-ilmoitukseen.
Kuva: Vesa Joensuu

Kuusamossa siirrytään positiivisen koronatuloksen osalta jatkossa tekstiviesti-ilmoitukseen. Uudet testausohjeet otetaan käyttöön maanantaista 17.1.2022 alkaen Kuusamon terveyskeskuksen flunssapolilla.

– Toistaiseksi vielä tartunnanjäljittäjämme soittavat positiivisesta tuloksesta, mutta jatkossa tulemme siirtymään positiivisen tuloksen osalta tekstiviesti-ilmoitukseen. Tekstiviesti-ilmoituksella annamme positiiviseksi todetulle henkilölle toimintaohjeet, tartuntataudeista vastaava lääkäri Marika Käkelä kertoo tiedotteessa.

– Tekstiviesti-ilmoituksessa ohjeistetaan, että henkilöt, jotka tarvitsevat eristys- tai karanteenipäätöksen töistä poissaoloa varten voivat jatkossa laittaa yhteydenottopyynnön osoitteeseen eristyskaranteenipaatokset@kuusamo.fi . Osoitteeseen tulee laittaa ainoastaan nimi ja puhelinnumero, ei muita henkilötietoja tietoturvallisuuden vuoksi. Käkelä ohjeistaa.

Tiedotteen mukaan tartunnanjäljittäjät ovat yhteydessä yhteydenottopyynnön jättäneisiin virka-aikana yhteydenottopyyntöjen saapumisjärjestyksessä.

– Jäljitystyötä painotetaan entistä enemmän SOTE-yksiköiden epidemioiden hillitsemiseen ja vakavan taudin riskissä olevien yhteydenottoihin.

– Nämä muutokset merkitsevät sitä, että Covid-19-viruksen osalta ollaan pikkuhiljaa siirtymässä kohti samankaltaisia käytäntöjä, joiden mukaan toimitaan muiden, osalle vaikeaa taudinkuvaa aiheuttavien hengitystieinfektiovirusten, kuten influenssan tai RS-viruksen kohdalla, Käkelä kertoo tiedotteessa.

– Kuusamossa uudet eristämis- ja karanteeniajat astuvat voimaan välittömästi 14.1.2022 alkaen, Käkelä sanoo tiedotteessa.

– Edelleen on tärkeää noudattaa yleisiä hygienia- ja turvallisuusohjeita sekä voimassa olevia rajoituksia. Sairaalahoidon kapasiteetin turvaamiseksi on tärkeää, että jokainen huolehtii omasta rokotussuojastaan, koska jo yksikin rokoteannos vähentää selkeästi riskiä joutua sairaalahoitoon ja tehohoitoon sekä lyhentää sairaalahoidon tarpeen kestoa, Käkelä huomauttaa.