Mainos: Koillissanomien joulutarjous: Koillissanomat Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Kolumni
Tilaajille

Kuu­sa­mos­sa tehtiin vaa­ti­mus, jol­lais­ta ei ehkä ole tehty missään muualla Suo­mes­sa – seu­ra­kun­ta­vaa­le­ja ei voi kes­keyt­tää, mutta välejä vaa­ti­mus var­mas­ti ki­ris­tää

Kuusamossa seurakuntavaaleista tuli farssi viime metreillä, kun keskustaväki päätyi vaatimaan seurakuntavaalien keskeyttämistä Kuusamossa (KS 16.11.2022). Vaatimusta perusteltiin sillä, että yksi valitsijayhdistys, laajapohjainen ehdokasryhmä, oli käyttänyt Kuusamon seurakunnan logoa luvatta mainoksissaan. Tämä aiheutti keskustaväen mukaan äänestäjissä hämmennystä sen suhteen, ovatko nämä seurakuntavaalien ainoat ehdokkaat, kun heidän nimensä seisovat Kuusamon seurakunnan logon alla.

Kun logon käyttö on tullut ilmi, on kirkkoherra kieltänyt sen käytön ja laajapohjainen ryhmä nostanut kätensä virheen merkiksi. Valitsijayhdistyksen asiamiehen mukaan logoa ei ole tämän jälkeen käytetty. Tosin eräälle sivukylälle oli jaettu vahingossa mainoksia, joissa tämä logo oli.

Tästä keskustaväki sai syyn vaatia vaalien keskeyttämistä, koska sen mukaan laajapohjainen ryhmä käyttää edelleen logoa kielloista huolimatta.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.