Mainos

Lääkäri Pippa Laukka pal­jas­taa täs­mä­vink­kin­sä ko­ti­kun­toi­luun: ”Jo 10 mi­nuut­tia päi­väs­sä riit­tää”

Kotikuntoilu on helppoa, tehokasta ja madaltaa liikkumisen kynnystä. Urheilulääkäri Pippa Laukka kuntoilee kotonaan juoksumatolla.

-

Syysiltojen pimentyessä ja räntäsateiden alkaessa ulos lenkille lähteminen ei houkuta. Näin tuumi myös lääkäri Pippa Laukka ja hankki kotiinsa juoksumaton.

- Kotona juoksumatto on aina käyttövalmiina säällä kuin säällä. Juoksumatolla ei tarvitse huolehtia nastalenkkareista tai säävarustuksesta, vaan voi liikkua turvallisesti kotona juuri silloin kun itselle sopii. Juoksumatto on hyvä ratkaisu myös pienten lasten vanhemmille, jotka eivät voi jättää lapsia hoitoon oman liikuntahetken ajaksi.

10 minuuttia päivässä riittää

Lääkärinä Pippa puhuu paljon liikunnan merkityksestä, ja hänen mielestään suomalaiset liikkuvat liian vähän. Terveellisempi elämä ei kuitenkaan vaadi suuria ponnistuksia. Pippa painottaa lyhyenkin lenkin vaikuttavan positiivisesti hyvinvointiin.

- Juoksu ja kävely ovat tehokkaita tapoja kohottaa kuntoa ja pudottaa painoa. Pienikin määrä lasketaan, sillä jo 10 minuuttia liikuntaa päivässä tuo merkittäviä terveyshyötyjä. Juoksu kehittää fyysistä suorituskykyä ja vähentää verenkiertoelimistön sairauksien riskiä. Se myös parantaa hengityselimistön kykyä sietää rasitusta.

Video: Kuntokauppa

Triathlonia harrastavalle Pipalle juoksumattotreeni on osa aktiivista harjoittelua, mutta juoksumatto sopii myös aloittelevalle kuntoilijalle.

- Juoksumaton avulla on helppo löytää itselle sopiva tapa liikkua, jos on esimerkiksi ylipainoa tai ei ole liikkunut pitkään aikaan. Juoksumatolla ei ole pakko juosta, vaan sillä voi myös kävellä ja katsoa vaikka omaa lempiohjelmaa TV:stä samaan aikaan. Tärkeintä on, että liikunta tuntuu hyvältä treenin aikana ja sen jälkeen.

Juoksulenkki omassa olohuoneessa

Juoksumatot ovat yleistyneet viime vuosina suomalaiskodeissa, ja tuotekehityksen myötä niiden hinnat ovat laskeneet. Jo alle 700 euron juoksumatto on yllättävän tukeva ja sillä on miellyttävä treenata. Modernit juoksumatot voi nostaa pystyasentoon säilytystä varten, jolloin ne vievät vain noin neliön verran lattiatilaa. Pippa harjoittelee kotonaan lähes ammattitason FitNord Sprint 500-juoksumatolla.

- Tällä juoksumatolla pääsi heti liikkeelle ja ihastuin sen helppokäyttöisyyteen. Tällä pystyn kävelemään rauhallisesti, juoksemaan täysillä ja kaikkea siltä väliltä. Nousukulmaa nostamalla kävelyynkin saa mukavasti lisää tehoja.

Pippa suosittelee juoksumattoa kaikille - laihduttajille, kunnonkohottajille ja aktiivitreenaajille:

- Juoksumatto sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet omasta terveydestään ja haluavat kohottaa kuntoaan. Kun on oma juoksumatto kotona, lenkille tulee lähdettyä kuin huomaamatta!

Artikkelissa mainitut juoksumatot

Alle 700 euron FitNord Sprint 100: www.kuntokauppa.fi/fitnord-sprint-100

FitNord Sprint 500, jolla Pippa harjoittelee: www.kuntokauppa.fi/fitnord-sprint-500

-

Kaikki juoksumatot: www.kuntokauppa.fi/juoksumatot