Lapin len­to­ase­mil­la hurja vauhti – Kit­ti­läs­sä pal­kit­tiin vuoden mil­joo­nas mat­kus­ta­ja

Finavian Lapin lentoasemat kiitävät kohti uusia matkustajaennätyksiä. Kittilän lentoasemalla palkittiin perjantaina Lapin lentoasemien tämän vuoden miljoonas matkustaja.

Lapin miljoonas lentomatkustaja Heli Rauhala saapui Kittilään Norwegianin lennolla perjantaina aamupäivällä. Lentoasemalla häntä onniteltiin kukkakimpulla ja lentolipuin. Lisäksi terminaalissa tarjoiltiin matkustajille kakkukahvit merkkipaalun saavuttamisen kunniaksi.

– Onnittelemme lämpimästi Lapin lentoasemien miljoonatta matkustajaa. Merkkipaalu tuli vastaan aikaisemmin kuin viime vuonna ja hurja vauhti vain kiihtyy. Lappi on Suomen talvinen vetonaula ja lentoasemillamme se tarkoittaa valtavaa matkustajamäärää marraskuusta huhtikuuhun asti, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Finavia on palkannut lentoasemilleen talvikaudelle lisää työntekijöitä pitämään huolta siitä, että lentoliikenne sujuu mahdollisimman jouhevasti. Talven kiireisimmät päivät tarkoittavat Lapin lentoasemilla hetkittäin myös tilanahtautta, kun matkustajia ja lentokoneita saapuu ja lähtee solkenaan.

– Pohjoiset kohteet ovat nyt suosittuja, matkustajia on paljon ja terminaalitilat lentoasemilla ovat rajalliset. Teemme talven aikana monia sujuvoittavia ratkaisuja muun muassa Kittilän ja Rovaniemen lentoasemilla, mutta toivomme matkustajien varaamaan lentoasemalle tarpeeksi aikaa ja kärsivällistä mieltä, Sundelin sanoo.

Kittilän ja Rovaniemen lentoasemilla lähtöaulan sujuvuutta parannetaan talven aikana ottamalla käyttöön lähtöselvitysautomaatteja ja nopeuttamalla turvatarkastuslinjaston lipuntarkastusprosessia. Lentoasemien porttialueilla otetaan puolestaan käyttöön ravintola- ja kahvilapalveluiden lisämyyntipisteitä huipputuntien aikana. Lisäksi Rovaniemellä lähtöaulaan on tulossa matkatavaranjättöön tarkoitettuja bag drop -automaatteja.

– Parhaillaan pohdimme sellaisiakin ratkaisuja, joilla parannamme pysyvämmin Lapin lentoasemien kykyä vastata lentoliikenteen kasvuun. Kerromme kehityssuunnitelmista tarkemmin talven aikana, Sundelin toteaa.

Finavian Lapin lentoasemiin kuuluvat Rovaniemi, Kittilä, Ivalo, Kuusamo, Kemi-Tornio ja Enontekiö.

Tänä talvena Lappiin avataan useita kansainvälisiä lentoreittejä Euroopasta.

Lufthansa aloittaa lennot Kuusamon ja Frankfurtin välillä 23. joulukuuta. Finnairin lennot Kittilästä Lontooseen, Pariiisiin ja Zürichiin sekä Ivalosta Lontosseen alkavat myös joulukuun aikana.

Edellistalven tapaan Norwegian lentää Rovaniemeltä Lontooseen, Lufthansa Kittilästä Müncheniin ja Ivalosta Frankfurtiin, Germanian Kittilästä Düsseldorfiin sekä Finnair Tampereelta ja Turusta Kittilään.

Lisäksi Lappiin on suuntaamassa satoja charter-lentoja.