Joko luit: "Sil­loin räjähti rengas ja rupesi nä­ky­mään liek­ke­jä" – katso kuinka Posion pa­lo­mie­het tal­tut­ti­vat lii­ken­ne­pa­lon

Minne mennä: Ka­rao­ke­kar­ne­vaa­lit Ru­kal­la, nuo­ral­la­tans­sia Kuu­sin­ki­joen Myl­ly­kos­kel­la – katso Koil­lis­maan ta­pah­tu­mat

Toimittajalta: Mitä yh­teis­tä on Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la ja Man­ches­ter Ci­tyl­lä?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Lapin luon­to­kes­kuk­sis­sa viime vuonna liki puoli mil­joo­naa käyntiä – pal­ve­lua ha­lu­taan kas­vok­kain

Asiakaspalvelua kaivataan edelleen kasvokkain Metsähallituksen luontokeskuksissa. Kuvituskuva.
Asiakaspalvelua kaivataan edelleen kasvokkain Metsähallituksen luontokeskuksissa. Kuvituskuva.
Kuva: Toivo Kiminki

Viime vuonna Metsähallituksen Luontopalvelujen hoitamiin Lapin luontokeskuksiin ja muihin asiakaspalvelupisteisiin tehtiin 476 800 käyntiä, Metsähallitus tiedottaa. Tämä kertoo siitä, että asiakaspalvelua halutaan myös kasvokkain verkkopalvelujen aikoina.

Lapin vilkkain ja koko maan luontokeskuksista toiseksi suosituin oli viime vuonna Pyhä-Luoston luontokeskus Naava 128 300 käynnillä.

Lähes yhtä vilkas oli Ylä-Lapin luontokeskus Siida yhdessä saamelaismuseon kanssa 121 000 käynnillä. Edellisvuodesta käyntimääriään kasvattivat erityisesti Yllästunturin luontokeskus Kellokas + 4 %), Tunturi-Lapin luontokeskus Hetassa (+20 %) sekä Kilpisjärven luontokeskus (+14 %).

Luontokeskukset ovat varsinaisia monitoimitiloja ja kävijöiden olohuoneita näyttelyineen, kokoontumistiloineen ja yhteistyöyrittäjien ylläpitämine kahvila-ravintoloineen.

Retkeily- ja luontotiedon lisäksi useat luontokeskuksista tarjoavat myös luontomatkailua tukevaa kunnan matkailuneuvontaa sekä kotimaisille että kansainvälisille kävijöille.

Luontokeskusten tiloissa järjestetään luontoiltoja, konsertteja ja muita tapahtumia. Suurin osa luontokeskuksista on avoinna ympäri vuoden, osa sesonkiaikoina.

Asiakastyytyväisyys on Lapissa korkealla tasolla. Se oli viime vuonna 4,52 (asteikolla 1 erittäin huono - 5 erittäin hyvä).