Asuntopula: Kuu­sa­moon lisää vuok­ra-asun­to­ja ja mai­se­ma­tont­te­ja

Vanhat kuvat: Kuinka on suksi luis­ta­nut? – Katso kuvat men­neil­tä tal­vi­lo­ma­vii­koil­ta

Toimittajalta: Nuoriso ei olekaan pilalla

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Lapin po­lii­si: ole­mat­to­mia trak­to­rei­ta myyn­nis­sä netissä

Lapin poliisille on paljastunut, että verkon kauppapaikoissa on myynnissä myös olemattomia traktoreita. Myyjät ovat käyttäneet lappilaisuutta ja siihen usein rinnastettavaa rehellisen kauppamiehen mainetta hyväkseen. Useimmat traktorit ovat sijainneet Lapissa, kerrotaan tiedotteessa.

Huijarikauppiaiden pyrkimyksenä on saada ostaja maksamaan ennakko-/varausmaksu myyjän tilille, epäilee poliisi. Etevä myyjä saattaa osata kertoa myytävästä traktorista hyvinkin tarkoin. Ostajan kysyessä tarkempia kysymyksiä, kiireeseen vedoten myyjä sivuuttaa kysymykset ja pyrkii saamaan ostajan tekemään nopeasti ostopäätöksen ja ennakkomaksun tililleen. Maksun jälkeen paljastuu, ettei traktoria ole olemassa ja kauppiaaseen ei saa enää yhteyttä.

Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen ja varmistamaan kauppakohteen ennen maksua, esimerkiksi tarkistamalla rekisteritunnuksen avulla traktorin olemassaolon ja oikean omistajan. Myyjästä kannattaa etsiä myös kaikki saatavilla oleva tieto alkaen hänen nimestä ja puhelinnumerosta sekä tilinumerosta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi