TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Lapin po­lii­si: ole­mat­to­mia trak­to­rei­ta myyn­nis­sä netissä

Lapin poliisille on paljastunut, että verkon kauppapaikoissa on myynnissä myös olemattomia traktoreita. Myyjät ovat käyttäneet lappilaisuutta ja siihen usein rinnastettavaa rehellisen kauppamiehen mainetta hyväkseen. Useimmat traktorit ovat sijainneet Lapissa, kerrotaan tiedotteessa.

Huijarikauppiaiden pyrkimyksenä on saada ostaja maksamaan ennakko-/varausmaksu myyjän tilille, epäilee poliisi. Etevä myyjä saattaa osata kertoa myytävästä traktorista hyvinkin tarkoin. Ostajan kysyessä tarkempia kysymyksiä, kiireeseen vedoten myyjä sivuuttaa kysymykset ja pyrkii saamaan ostajan tekemään nopeasti ostopäätöksen ja ennakkomaksun tililleen. Maksun jälkeen paljastuu, ettei traktoria ole olemassa ja kauppiaaseen ei saa enää yhteyttä.

Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen ja varmistamaan kauppakohteen ennen maksua, esimerkiksi tarkistamalla rekisteritunnuksen avulla traktorin olemassaolon ja oikean omistajan. Myyjästä kannattaa etsiä myös kaikki saatavilla oleva tieto alkaen hänen nimestä ja puhelinnumerosta sekä tilinumerosta.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.