Juuri nyt: Ra­vin­to­la piste avataan uu­del­leen ensi lauan­tai­na

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Lapin Yrit­tä­jät Kemin len­to­lii­ken­teen lak­kaut­ta­mi­ses­ta: "Koh­ta­lo­kas isku alueen elin­voi­mal­le"

Järjestön mukaan lentojen loppuminen vaikuttaa merkittävästi myös tulevaisuuden investointipäätöksiin Kemi-Tornion alueella.

Lapin Yrittäjät on erittäin huolissaan siitä, että Finnair ilmoitti torstaina lopettavansa kaupalliset lennot Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan maakuntakentille talven 2021 jälkeen.

– Jos lennot eivät jatku Kemiin, se on raskas, jopa kohtalokas isku alueen elinvoimalle, yrittäjyydelle ja matkailulle, Lapin Yrittäjien puheenjohtaja Marko Vuorinen kommentoi järjestön tiedotteessa.

– Finnairin etupainoinen ratkaisu on iso pettymys. Ymmärrämme Finnairin tukalan tilanteen, mutta ymmärrys on vähissä sille, että jo nyt pitää ilmoittaa, ettei 2021 jälkeen lennetä, Vuorinen sanoo.

Finnairin viimeisimmät lennot Kemiin laskeutuivat maaliskuussa. Yrittäjät pitää hyvänä, että Finnair palauttaa edes joitakin lentoja tulevalle talvikaudelle marraskuun alusta alkaen.

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä esitti torstaina, että valtio ostaisi lentoliikennettä kyseisille lentoasemille 2021 loppuun saakka.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.