Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

”Lau­lua, naurua, haus­kan­pi­toa, osal­lis­tu­mis­ta" - E­lä­ke­lii­ton Posion yh­dis­tyk­ses­sä ei jäädä pai­kal­leen

Eläkeliiton Posion yhdistyksen syyskokouksen aluksi yhdistyksen Hymyhuulet -kuoro kajautti kolme vanhaa koululaulua.
Eläkeliiton Posion yhdistyksen syyskokouksen aluksi yhdistyksen Hymyhuulet -kuoro kajautti kolme vanhaa koululaulua.
Kuva: Erkki Ahola

Nauru ja hauskanpito pitää pirteänä. Sitten sopivasti liikuntaa ja syödään terveellisesti, osallistutaan, ei jäädä paikalleen, Eläkeliiton Posion yhdistyksen puheenjohtajaksi edelleen myös ensi vuodeksi valittu Pirkko Mäkelä innosti yhdistyksen väkeä syyskokouksessa torstaina.

Mäkelä viittasi sanomisellaan kirjastosta lainaamaansa kirjaan, jossa kerrotaan pitkän ja onnellisen elämän salaisuudesta japanilaisittain. Kirjan mukaan Japanissa 80 vuoden ikä ei ole vielä paljon mitään, kun maassa moni elää 100-vuotiaaksi ja ylikin.

Yhdistyksen kokoukseen iloa toivat yhdistyksen oma Hymyhuulet -kuoro, joka kajautti ennen virallisen kokouksen aloittamista kolme koululaulua.

 

Vilkkaasti toimiva Eläkeliiton Posion yhdistys on posiolaisista järjestöistä suurin. Yhdistyksessä on 370 jäsentä.

Syyskokouksessa hyväksyttiin ensi vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma.

Tilikaudelta ylijäämää arvioidaan jäävän 25 euroa.

– Yhdistyksen talous on hyvässä kunnossa. Se käytetään, mikä saadaan, talousarvion esitellyt rahastonhoitaja Marketta Kostamo sanoi. Eniten tuloja yhdistykselle kertyy jäsenmaksuista, kirpputorilta, arpajaisista ja joululehden myynnistä.

Yhdistyksen ensi vuoden toimintasuunnitelman esitellyt Pirkko Mäkelä sai todeta olevan runsaasti ohjelmaa, uuttakin on tarjolla.

– Yhteislaulu, -bingo ja tietovisakerhot, karaokekerho, asahi-ja terveysliikuntaa, netti,- tuppi- ja bocciakerho, kirpputoritoimintaa, vanhojen koululaulujen laulamista ja Hymyhuulten esiintymistä eri puolilla kylää ja liikenneturvallisuustietoiskut, Mäkelä luetteli.

Yhdistyksen tänä syksynä jo toisen kerran järjestämät Wanhan Ajan iltamat on ohjelmassa ensi vuonnakin.

 

Hallituksesta erovuorossa olleet Timo Säkkinen, Marketta Kostamo ja Elvi Mäntyjärvi valittiin uudelleen sekä lisäksi erovuorossa olleiden Sulo Kouvan ja Aimo Määtän tilalle valittiin Asko Revonmäki ja Pentti Määttä.

Hallituksen muut jäsenet ovat Olavi Petäjäjärvi, Tellervo Salmela, Pirjo Lehtiniemi, Terttu Luksua ja Raili Ruokamo.

Eläkeliiton Lapin piirin kokouksiin Pirkko Mäkelän lisäksi edustajiksi valittiin Timo Säkkinen, Terttu Luksua ja Marketta Kostamo. Lisäksi Eläkeliiton liittokokoukseen edustajiksi valittiin Pirkko Mäkelä ja Timo Säkkinen.

Yhdistyksen jäsenmaksut ensi vuonna pidetään ennallaan. Varsinaisilta jäseniltä peritään 15 euroa ja kannattajilta 5 euroa. Lisäksi 90-vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien jäsenten jäsenmaksun maksaa yhdistys.

Yhdistyksen tänä syksynä jo toisen kerran järjestämät Wanhan Ajan iltamat on ohjelmassa ensi vuonnakin.