Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lin­ja­kum­pu: ”Var­mas­ti opet­ta­vai­nen matka” – ko­rea­lai­set olym­pia-jär­jes­tä­jät Nor­di­ciin

Ruka Nordicin yleisöä viime talvelta.
Ruka Nordicin yleisöä viime talvelta.
Kuva: Mikko Halvari

Etelä-Korean Pyeongchangin talviolympialaisten järjestäjät saapuvat Ruka Nordic maailmancup -tapahtumaan marraskuun lopussa tutustumaan kilpailuihin ja kilpailujärjestelyihin. Yhteensä olympiajärjestäjiä saapuu Rukalle tutustumaan maailmancupin järjestelyihin 11 henkilöä.

– Rukasta on tullut sellainen paikka, että siellä käydään oppimassa ja Rukan toimintaa esitellään myös mielellään, koska tekeminen on huipputasoa, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kehuu Nordicin tiedotteessa.

Ruka Nordic on olympiajärjestäjille erinomainen paikka tulla seuraamaan kisajärjestelyitä, koska tapahtumassa kilpaillaan useita osakilpailuja kaikissa kolmessa pohjoismaisessa hiihtolajissa, jolloin järjestäjien ei tarvitse käydä tutustumassa muihin lajeihin erikseen muualla.

Sotshin talviolympialaisten järjestäjätkin kävivät tutustumassa Rukalla järjestelyihin. Yhteistyö Pyeongchangin olympiajärjestäjien kanssa alkoi jo kaksi vuotta sitten.

– Heiltä on käynyt aiemmin tutustumassa jo yksi henkilö toimistopalveluihimme ja nyt yhteistyö heidän kanssaan jatkuu itse kilpailun aikana, Ruka Nordicin Kuusamolainen pääsihteeri Seppo Linjakumpu kertoo.

Linjakumpu on iloinen kilpailuun saapuvista vieraista ja uskoo, että Ruka Nordicin järjestelyosaaminen voi tarjota olympiaisännille uutta tietoa.

– Tämä on heille hyvä tapahtuma tulla käymään ja ottaa ensituntumaa lumeen jo näin marraskuussa. Näin monen lajin ja osakilpailun tapahtumia ei montaa ole ja siksi tämä on myös heille varmasti erittäin opettavainen matka, Linjakumpu toteaa.

Ruka Nordic järjestetään 24.–26. marraskuuta Rukan kylän ytimessä. Ruka Nordicin päiväkohtaiseen kilpailuohjelmaan pääset tutustumaan tästä. Etelä-Korean talviolympialaiset järjestetään 9.–25. helmikuuta 2018 Pyeongchangissa.