Lentopallo: Hel­sin­ki ei pysynyt Kuu­sa­mon kyy­dis­sä

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ha­luat­ko tietää enemmän juu­ris­ta­si? Kä­mä­räis­ten suku ko­koon­tuu tänä vuonna juu­ril­leen Ran­ta­sal­mel­le

-
Kuva: Katja Vira / Arkistokuva

Kämäräisten suku kokoontuu tänä kesänä Rantasalmelle sukukokoukseensa. Kämäräisten sukuseuran perustava kokous pidettiin 12. elokuuta 1962 Kiuruveden Luupuvedellä Niemen talossa. Tuolloin paikalla oli toista sataa osanottajaa eri puolilta Suomea, aina Lappia myöten. Sukuseuran toiminta on jatkunut siitä asti enemmän tai vähemmän aktiivisena. Vuodesta 1986 sukuseura on kokoontunut säännöllisesti joka toinen vuosi sukukokoukseen. Kokouspaikkoina ovat vuorotelleet Kiuruvesi, Rantasalmi ja Kuusamo.

Sukuseura on rekisteröity yhdistys, Kämäräisten sukuseura ry, ja sille on tietysti laadittu myös säännöt. Sääntöjen 2.§:n mukaan seuran tarkoituksena on toimia Kämäräisten suvun henkisenä yhdyssiteenä, vaalia suvun historiallisia arvoja ja herättää jäsenissään elävää harrastusta suvun kulttuurityötä kohtaan. Sukukokous valitsee hallituksen, jonka toimikausi on kaksi vuotta. Hallituksessa on edustajia kaikilta yllämainituilta paikkakunnilta.