Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Toimittajalta: Olisiko nyt hyvä aika miettiä käy­te­tyn lahjan an­ta­mis­ta? Suurin osa suo­ma­lai­sis­ta ottaisi vastaan käy­te­tyn lahjan, mutta vain puolet on sel­lai­sen saanut

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Jääkö tur­val­li­suus so­te-tar­pei­den jal­koi­hin, kun pe­las­tus­me­not ovat vain pari pro­sent­tia bud­je­tis­ta?

Tulevan aluehallinnon budjetti on noin 1,5 miljardia euroa, yli 10 kertaa isompi kuin Kuusamon kaupungin. Henkilöstöä rekrytoidaan vanhoina työntekijöinä lähes 18 000 henkeä.

Historiallisesta vuosisadan uudistuksesta on siis kysymys. Lähtökohta on kuitenkin turvallinen eli nykyisten resurssien pohjalta lähdetään liikkeelle.

Sote-menojen vuosittainen kasvu on ollut viime vuosina noin 2–3 % ja tavoite on puolittaa se 1–2 prosenttiin toimintaa tehostamalla ja järkeistämällä.

Tulevan aluevaltuuston budjetista 98 % on sote-menoja, 2 % jää palo ja pelastustoimelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.