Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Lukijalta

Lu­ki­jal­ta: Kit­kan­tien le­ven­nys – kuka sitä tar­vit­see? Ny­kyi­set kul­ki­jat sopivat hyvin ilman le­ven­nyk­siä­kin

Järki hoi! Äly älä jätä!

Tämä on vanha hokema, jota voitiin esittää, kun oli tehty tyhmyys, joka paljastui. Tämän voisi esittää nyt kaupungin päättäjille ja Kitkantien suunnittelijoille. Kysyisinkin, ketä varten Kitkantien parkkeeraussuunnitelmat on tehty? Myös levennys jalkakäytäville. Eikö se pitäisi olla että asukkaita varten?

Nykyiset keskustan asukkaat ovat pääasiassa ikäihmisiä. Jos tämä vinoparkkeeraus vaihdetaan pitkittäisparkkeeraukseen, sehän osoittaa, että ikäihmiset ajetaan sieltä pois asioimasta. Heille tärkeimmät asiointipaikat ovat pankki, apteekki ja ruokapaikat ja -kaupat. Jos nämä liikkeet menettävät asiakkaansa, ne menettävät myös toimintamahdollisuutensa.

Kokoan tähän pitkittäispysäköinnin haittoja autoilijoille: kolarointiherkkyys, suunniteltu pysäköintipaikka on liian kaukana. Sieltä pitäisi kävellä säässä kuin säässä (vesi- ja lumisateet, pakkaset ym.). Auton lisäksi ainoa liikkumismahdollisuus monilla on erilaiset apuvälineet. Itsekin joudun loppuelämäni käyttämään kävelysauvoja. Auton käyttö on välttämätöntä.

Kitkantien levennys! Kuka sitä tarvitsee? Turisteja vartenko? Miten naurettava ajatuskin. He menevät suoraan Rukalle tai muihin hiihtokeskuksiin. Kitkantien nykyiset kulkijat sopivat hyvin ilman levennyksiäkin.

Olisikohan niin, että markkinataloushuuma on sekoittanut suunnittelijoiden päät? 5-kerroksinen terassitalo ei sovi Kitkantien parhaalle puistoalueelle. Rajan risteyksen ja Muikkutien risteyksen tuntumassa olisi muitakin korkeampia osaketaloja. Sopivia paikkoja löytyy keskustan tuntumassa eri puolilta.

Jos asukkaiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia ajatellaan, uskoisin useimpien toivovan keskustan ja Kitkantien seudun säilyvän puistomaisena ja avoimempana. Lumiukkopuisto tulisi säilyttää vaihtuvien tilataiteiden esittelypaikkana. Kesällä, jos ilmoja on, istuinpenkkejä sinne tänne.

Tämä voisi tuoda turistejakin käymään keskustassa. Liiketiloja on keskustassa tyhjinä aivan riittävästi: nytkin jo.

Vanhusneuvosto, joka on ikäihmisten vaikutuskanava kuntaan, voisi ottaa kantaa asiaan nyt ja heti, eikä joskus tulevaisuudessa. Eikö tämä ole juuri neuvoston toimialaan kuuluva asia?

”Kitkantien levennys! Kuka sitä tarvitsee? Turisteja vartenko? Miten naurettava ajatuskin.