Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Juuri nyt: Hyvälle tyy­pil­le 500 euroa – tai­val­kos­ke­lai­nen puu­ta­va­ra-au­ton­kul­jet­ta­ja Juha Par­viai­nen sai Met­sä­mies­ten Säätiön sti­pen­din

Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kuu­lee­ko hy­vin­voin­tia­lue? Täällä minä ja dia­be­tes

Maailman diabetespäivä 14.11. on yli puolen miljoonan suomalaisen erityinen päivä. Tämä vuoden teema on ”Kuuleeko hyvinvointialue? Täällä minä ja diabetes.” Diabetesviikkoa vietetään 13. -19.11. Useita julkisia rakennuksia ja mastoja valaistaan siniseksi merkkipäivän kunniaksi. Huomenna tiistaina Kuusamon keskustan kausivaloissa sininen väri juhlistaa maailman diabetespäivää.

Diabetespäivän tarkoituksena on kiinnittää huomio diabetekseen, lisätä tietoisuutta siitä ja huolehtia, että diabetes pysyy julkisessa keskustelussa. Suomessa tähän on entistäkin enemmän aihetta, sillä kesäkuussa 2023 julkistetut tiedot kertovat, että diabetes on Suomessa yleisempää kuin muissa korkean elintason maissa.

"Vertaistukea diabeetikoille ja heidän läheisilleen tarjoaa paikallinen Koillismaan Diabetesyhdistys, joka on perustettu vuonna 1976 eli 47 vuotta sitten."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.