Joko luit: Kuu­sa­mon Vuoden mök­ki­läi­sen Pekka Er­vas­tin en­si­kos­ke­tus mökillä vie­tet­tyyn aikaan ta­pah­tui jo lap­suu­des­saan

Viikon kysymys: Hyö­dyn­sit­kö Black Friday tai Cyber Monday tar­jous­kam­pan­joi­ta?

Toimittajalta: "Mon­ta­ko pan­de­miaa lai­te­taan, kaksi, kolme vai neljä?"

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kuu­sa­mon val­tuus­to­sa­liin ei näytä sopivan kuin yksi mie­li­pi­de ker­ral­laan – ei kai val­tuus­tos­sa ole tar­koi­tus joutua pilkan koh­teek­si?

Kuusamon kaupunginvaltuusto kuuli viimeviikkoisen kokouksensa aluksi aluekehittämisen konsulttiyritys MDI:n tutkijan Rasmus Aron esittelyn kaupungille ilmeisesti mittatilaustyönä räätälöidystä väestöennusteesta. Huomionarvoista tässä oli se, että se poikkesi huomattavasti juuri samaisen tahon – sattumoisin lähes päivälleen samaan aikaan julkaistun – maamme kaikkia kuntia peilaavan vuoden 2023 väestöennusteen suhteen.

Tämä käytännössä kunnallispeukaloitu itse-ennuste on vain, ensimmäinen askelmerkki sillä tiellä, millä Kuusamoa aiotaan väkisin väestörikastuttaa. Hölmöläisten peittoa, tässä tapauksessa siis asuntokantaamme, pakonomaisesti puretaan toisesta päästä, jotta toiseen päähän saadaan kalliskustanteisesti kiiltäviä pintoja uusille uudisasukkaillemme.

Tarjouksena tulijoille tiskissä on tuhattyöpaikkainen valtakunta, joskaan ne eivät ole mitään nettotyöpaikkoja, vaan eläköityviltä jääviä entisiä työtilaisuuksia. Lisäksi niihin lienee laskettu myös sellaiset työpaikkatarjoukset, joihin ei edelleenkään työvoimaa ole löytynyt, koska tarjolla on lähinnä nälkäpalkkatasoista pätkä-, sesonki- ja osa-aikatyötä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.