Juuri nyt: Ui­ma­nie­men­tien re­mon­tis­sa Po­siol­la pal­jas­tui iso öl­jy­va­hin­ko – ”Saas­tu­nut­ta maa-ai­nes­ta olemme pois­ta­neet ja ajaneet 20 kuor­ma-au­ton la­val­lis­ta pi­laan­tu­nei­den maa-ai­nes­ten kä­sit­te­ly­lai­tok­seen Kemiin”

Viikon kysymys: Onko vapetus eli säh­kö­tu­pa­koin­ti tuttu ilmiö? – Kerro ko­ke­muk­sis­ta­si viikon ky­sy­myk­seen

Toimittajalta: Mitä yh­teis­tä on Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la ja Man­ches­ter Ci­tyl­lä?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Onko Kuu­sa­mos­sa kor­rup­tio­ta?

Onko Suomessa ja Kuusamossa korruptiota? Kansainvälisissä vertailuissa Suomi on pysytellyt Tanskan, Uusi-Seelannin, Norjan ja Singaporen ohella vähiten korruptoituneiden maiden joukossa. Transparency International julkaisee vuotuisen katsauksensa korruption tilasta. Tulokset riippuvat korruption määritelmästä ja mittaristosta. Mittari koostuu useista osamittareista. Kansalaisten mielestä esimerkiksi Espanjassa 86 % katsoo korruption olevan ongelma hallituksessa ja Suomessa 16 %, EU:ssa keskimäärin 62 %.

Lahjonta eli ”motivointi” on yksi korruption muoto. Ilman lahjusta asiat eivät etene tai etenevät vallan hitaasti joissakin maissa. Naapurimaassa venäläiselle osapuolelle oli tapana esittää kysymys: ”Miten voisin motivoida teitä asian etenemisen suhteen?”.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.