Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Puo­luee­ton paras pre­si­den­tik­si – tässä syyt, miksi Mika Aaltola on va­lin­ta­ni

Maassamme käydään piakkoin presidentinvaaleja suorana kansanvaalina. Kautta aikojen presidentinvaaleissa ehdokkaat ovat pyrkineet karistamaan harteiltaan kaikenlaiset poliittiset kytkentänsä. Erityisesti Suomen Pankki on tässä takavuosien poliitikkojen irtiotossa ja puhdistautumisriitissä ollut tungokseen saakka täytetty paikka. Sen johtokuntaan siirryttiin hanakasti kasvamaan korkoa tulevien vuosien presidenttipörssiä silmällä pitäen.

Tällä kertaa, kun tarjolla on todellinen puoluepolitiikan ulkopuolinen voimahahmo ja ulkoasioidemme hoidon aito ammattilainen – Mika Aaltola – vaikuttaakin yllättäen siltä, että presidentiksi valittavan täytyisi omistaa ehdottomasti poliittinen kaapu. Ei mikään poliittinen kokemus kuitenkaan ole sellaista, että se automaattisesti ylittäisi saavutetut ansiot ja meriitit politiikan ulkopuolella.

Kaikkinensa maassamme on jo pitkään ja aivan aiheesta pyritty pääsemään irti kaikenlaisista poliittisista kytkennöistä, kavahdettu poliittista ryvettyneisyyttä, irtisanouduttu pelin politiikasta ja puoluesuhmuroinneista sekä tuomittu pelkin poliittisin perustein tehdyt virkavalinnat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi