JUURI NYT: Pää­see­kö Pölkky Kuusamo Suomen Cupin lop­pu­tur­nauk­seen?

JOKO LUIT: Ant­ti-pat­saan saanut Seppo Lin­ja­kum­pu vaihtoi kesällä va­paal­le, mutta vauhti ei hil­jen­ty­nyt

Toimittajalta: Mitä Apol­lon­ka­dul­la ti­lat­tiin ja kenen toi­mes­ta?

Mainos: Koillissanomien joulutarjous: Koillissanomat Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Tänään vie­te­tään dia­be­tes­pä­vi­vää – tie­dät­kö, miksi sininen ympyrä on maail­man dia­be­tes­päi­vän tunnus?

Maailman diabetespäivä 14.11. on yli puolen miljoonan suomalaisen erityinen päivä. Tämä vuoden teema on ”Hyvä hoito kantaa huomiseen”. Diabetesviikkoa vietetään 14. - 20.11. Useita julkisia rakennuksia ja mastoja valaistaan siniseksi merkkipäivän kunniaksi.

Ympyrän muoto esiintyy yleisesti luonnossa ja sitä on käytetty vertauskuvana ihmiskunnan alkuhämäristä asti. Ympyrä on merkkinä ylivoimaisen myönteinen. Kulttuurista toiseen se symboloi yhtenäisyyttä, elämää ja terveyttä. Sininen väri heijastaa taivasta, joka yhdistää kaikkia kansoja.

Miksi merkkipäiväksi valittiin juuri 14.11.? Päivä on insuliinin toisen keksijän kanadalaisen Sir Frederick Bantingin syntymäpäivä. Viime vuonna tyypin 1 diabeetikoille elintärkeä insuliini täytti 100 vuotta. Diabetes on yhteisnimi joukolle sairauksia, joita kaikkia yhdistää liian korkea verensokeri. Diabetestyyppejä ovat tyypin 1 diabetes, tyypin 2 diabetes, raskausdiabetes ja muista syistä johtuva diabetes.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.