"Maa­pe­rä ve­je­tään täysin mul­li­kol­le. Eihän se toivu siitä kym­me­niin vuo­siin", Pu­das­jär­ven Suo­her­ra noituu kan­sa­kun­nan met­sän­käyt­tö­mal­lin, kertoo Maa­seu­dun tu­le­vai­suus

Raskasta suometallia tekevän Kalmah-bändin Antti Kokko
Raskasta suometallia tekevän Kalmah-bändin Antti Kokko
Kuva: Kalmah@youtube

1990-luvulta hevimusiikkia, tai tarkemmin sanoen suoheviä, "koska kukaan muu ei sellaista soita", paukuttanut Antti Kokko Pudasjärveltä puuttuu hakkuisiin Maaseudun tulevaisuuden haastattelussa.

– Hakkutavoitteet on Pudasjärven seudulla kovat, mutta erityisesti hakkuiden jälkeinen maan muokkaus pistää edelleenkin harmittamaan. Maaperä vejetään täysin mullikolle. Eihän se toivu siitä kymmeniin vuosiin”, Kokko harmittelee, Maaseudun tulevaisuuden haastattelussa.

Kokko toivoo, että suomalainen metsäteollisuus ottaisi mallia Ruotsista, jossa ei hänen mukaansa tehdä metsäojituksia.

– Puu kasvaa länsinaapurissa hyvin, vaikka siellä ei ojiteta metsiä. Ruotsissa jätetään soitten ympärille reilut suojakaistaleet, jotka ovat hyviä riistalle. Toivottavasti riistanhyödyllinen metsänkäsittely yleistyisi Suomessakin. Olisiko meidän luotava jonkinlainen kannustinraha.

https://www.youtube.com/watch?v=WbtaSBYl__Y&feature=youtu.be

Videolla valittuja paloja hevibändin suosuhteesta musiikkivideon teossa.

Antti Kokko on Sanna-vaimonsa kanssa mukana Yle:n Eränkävijät ohjelmassa ja pitääpä ohjelmistosuunnittelijana toimiva Kokko myös Suoherra-metsästysblokiakin.

Alkuperäisen Maaseudun tulevaisuuden jutun voi lukea tästä linkistä .