Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Marjo Kä­mä­räi­sen ko­lum­ni: On reilua jakaa nal­le­kar­kit tasan, mutta ruokaan se ei enää pä­de­kään – mitä reiluus oikein on?

Kävin pari päivää sitten hyvin mielenkiintoisen ja ajatuksia herättävän keskustelun. Itse keskustelunaihe – sähkötuet – eivät sinällään saaneet minua kirjoittamaan ajatuksiani paperille, vaan huomioni siitä, kuinka erilainen käsitys minulla ja keskustelukumppanillani on reiluudesta.

Mitä se reiluus sitten on? Kun jaetaan jotain, olkoon se nyt sitten vaikka etuuksia tai nallekarkkeja, onko reilua se, että kaikille jaetaan saman verran? Tasajako kuulostaa kyllä reilulta, varsinkin jos kyseessä ovat nallekarkit.

Mutta entä jos jaettaisiinkin ruokaa? Tasajako ajaisi meidät siihen tilanteeseen, että jotkut saisivat aivan liian ison annoksen omaan kulutukseensa nähden ja osa taas jäisi nälkäisiksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi