Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Mär­kä­pu­ku ylle ja parin kanssa Ou­lan­ka­jo­keen – ala­mä­ki­ui­ma­rit hakevat elä­myk­siä kan­sal­lis­puis­tos­sa nyt toista kertaa

Oulankajoki Downhill Swim 24 -tapahtumassa on mukana kaikkiaan 300 uimaria. Osallistujat uivat pareittain joko 24 tai 12 kilometrin matkan. Järjestelyissä huomiota on kiinnitetty turvallisuuteen.

Kuusamo

Kuusamossa on lauantaina luvassa erityislaatuinen urheilutapahtuma, kun virtaavia vesiä pelkäämättömät uimarit lähtevät kokeilemaan kestävyyttään toista kertaa järjestettävään Oulankajoki Downhill Swim 24 -tapahtumaan. Tapahtumaan on ilmoittautunut kaikkiaan 300 uimaria, jotka osallistuvat joko 12 kilometrin tai 24 kilometrin matkalle. Tapahtuma on loppuunmyyty

– Samalla hyväksi havaitulla sapluunalla mennään kuin viime vuonnakin. Metsähallituksen kanssa yhdessä ollaan mietitty, että minkä verran uimareita on mahdollista ottaa.  Osallistujamäärä kasvaa viime vuodesta jonkin verran. Silloin mukana oli noin 160 osallistujaa, Kalle Kotiranta tapahtumaa järjestävästä Ironcoaching Oy:sta kertoo.

Alamäkiuinnissa kilpailijat uivat pareittain. Tosin Kotiranta itse sanoo, ettei tapahtuman yhteydessä puhuisi niinkään kilpailusta, sillä valtaosa osallistujista on mukana vain hakeakseen elämyksiä – ei urheilullista menestystä. Kärki kyllä painelee virtaavassa avovedessä kovaa vauhtia.

– Näissä virtauksissa kärki tulee uimaan tuon 24 kilometrin matkan noin neljään ja puoleen tuntiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.