”Me ei voida kes­ken­eräi­seen lootaan hypätä” – Kuu­sa­mon uutta jää­hal­lia ei saatu vielä käyt­töön

Kuusamolainen urheiluväki ei pääse vielä tänä viikonloppuna nauttimaan jääkiekkoviihteestä uuden jäähallin katsomoon. Arkistokuvassa yleisöä vanhassa, nuyt jo puretussa jäähallissa lokakuussa 2016.
Kuusamolainen urheiluväki ei pääse vielä tänä viikonloppuna nauttimaan jääkiekkoviihteestä uuden jäähallin katsomoon. Arkistokuvassa yleisöä vanhassa, nuyt jo puretussa jäähallissa lokakuussa 2016.
Kuva: JANNE KAIKKONEN

Kuusamon uutta jäähallia ei saada vielä käyttöön. Yhdyskuntatekniikan lautakunta tiedottaa, että keskiviikkona pidetyssä monitoimihallin ( jäähallli ja liikuntahallin laajennus ) vastaanottotarkastuksessa on ilmennyt sellaisia puutteita, ettei rakennusta voida vielä ottaa käyttöön. Kaupunki ei ota monitoimihallia vastaan, koska siihen ei ole edellytyksiä.

Tiedotteen mukaan vastaanottotarkastuksessa havaitut virheet ja puutteet ovat laajuudeltaan ja korjaustavoiltaan sellaisia, että ne estävät rakennuksen ottamisen suunniteltuun käyttöön.

Pääurakoitsija pyytää kaupungilta uutta vastaanottotarkastusta, kun vastaanottotarkastuksessa todetut virheet ja puutteet ovat korjattu hyväksyttävästi.

Kaupungilla ei ole tällä hetkellä enempää tiedotettavaa asiasta.

Kuusamon Pallo-Karhujen edustuskiekkoilijoiden manageri Raimo Lohilahti kertoo ymmärtävänsä tilanteen, vaikka jäähallin viivästyminen miestä harmittaakin. Lohilahti ei kommentoi viivästymisen syitä tarkemmin.

– Nyt pitää vaan meidän porukoilla olla malttia. Me ei voida keskeneräiseen lootaan hypätä.

Pallo-Karhujen edustuskiekkoilijoilla piti olla ensimmäinen kotiottelu uudessa jäähallissa lauantaina. III-divisioonan ottelu Laser Hockey Akatemiaa vastaan siirtyy myöhempään ajankohtaan. PaKan junioreiden kotiottelut viikonlopulta on siirretty Posion jäähalliin.

Kuusamon uuden jäähallin virallisia avajaisia piti alkuperäisen suunnitelman mukaan viettää ensi viikon lauantaina 10. marraskuuta.

Kaupunki tiedotti, että lauantaina 10. marraskuuta vietetään liikuntapäivää.

Juttua muokattu 1.11. klo 13.50: lisätty tieto liikuntapäivästä sekä muutettu otsikosta sana Kuusamoon muotoon Kuusamon.