Lukijalta

Meille soi­tet­tiin: Juo­ma­suon ym­pä­ris­tös­sä lähes mil­jar­din euron malmit

Juomasuon ympäristössä lähes miljardin euron malmit. Tottahan nämä nyt ylös kaivetaan mutta luontoa kunnioittaen. Kyllä siitä potista jää myös hyvä siivu paikalliselle elinkeinolle. Kuusamon kaivoskeskustelussa on unohtunut se tärkeä seikka, että Juomasuolle tuleva kaivos on mitä suuremmissa määrin ekoteko. Kuusamon koboltti tulee olemaan merkittävässä osassa koskien sähköistyvää autokantaa maailmanlaajuisesti. Koboltti kun on tärkeä raaka- aine akkuteknologiassa.

Kuka valvoo vai valvooko kukaan aurausurakoitsijoita? Vuotungintiellä 15 cm lunta joka mutkassa puolen metrin leveydellä ja ei mitään tapahdu vaikka joka päivä soitettu Väylään. Mikä täällä Kuusamossa on, kun kaikki epäselvää ja monia asioita hoitamatta? Herätkää

Ennaltaehkäisevää hoitoa olisi, että poroisännät pitäisivät itse huolen karjastaan, koska laki sanoo: porot on hoidettava niin, etteivät aiheuta haittaa ihmisten pihoille, pelloille ym. Ei niin päin, että ihmiset aidataan karsinoihin estääkseen porojen tuhot. Melkein ympärivuotisesti kärsitään niistä, se on rasittavaa ja vaikuttaa varmasti jollakin tasolla ihmisten terveyteen.

Päivän paras hetki. Pikku koululaiset olivat matkalla kotiin. Odottivat pyörineen suojatien ylitystä. Pysähdyin niin kuin aina, ja annoin lapsille turvallisen tien ylityksen. Kiitos pikku kulkijoilta tuli heti, nostivat kättä ja vilkuttivat. Hyvin olivat vanhemmat jo opettajat pelisäännöt lapsille neuvoneen.

Pahasti on mennyt Koillissanomat pieleen, kun siirtyy digiaikaan! Taitaa moni lopettaa Koillissanomien tilauksen.

Kiitos Veikko Keränen asiantuntevasta kirjoituksesta Kitkan vesistön ja asukkaiden puolesta. Terv. Kurtinjärven rannalla asuva.

Meille soitettiin

OSALLISTU NETIN KAUTTA

lukijat.koillissanomat.fi/laheta

SÄHKÖPOSTILLA

toimitus@koillissanomat.fi

TEKSTAA 0400 286 638

SOITA 08 8600 620