Lukijalta

Meille soi­tet­tiin: Kau­pun­gin tulisi oh­jeis­taa jää­hal­lin py­sä­köin­nis­tä

Arkipäivän rasismia Kuusamossa: ulkomaalaistaustaiselta vaaditaan lääkärintodistus lapsen sairauspoissaolosta, vaikka alan TES-in mukaan ei tarvitse eikä vaadita kantaväestöön kuuluvalta. Ulkomaalaistaustaiselta vaaditaan kortit saadakseen edes harjoitella laitoksen koneilla mutta kantaväestöön kuuluvalta ei vaadita. Ulkomaalaistaustaiselle tarjotaan vain työharjoittelupaikkoja eikä palkata edes sijaisuuksiin, vaikka heillä olisi kokemusta, hyvät arvioinnit Suomesta, ja palkkatyö tarjotaan kantaväestöön kuuluvalle.

Nyt kun liikunta-/jäähallin pysäköintialueen remontti on valmistunut, niin olisi hyvä kaupungin ohjeistaa alueen liikennejärjestelystä ja pysäköinnistä. Näin ensikokemusten mukaan kuusamolaiset jatkaa jo aiemmin havaittua uskomatonta urpoilua kulkineensa pysäköinnissä. Ikävä kyllä tavalla johon ei edes muualla törmää. Tämä ihmisten kyky pysäköidä/ymmärtää liikennemerkkejä on jopa pelottavan yksinkertaista, viestittää Huolestunut kansalainen.

Kuinka pitkään niitä kaukolämpötöitä Kuusamon neljäntien risteyksessä oikein tehdään?

Rukan laskettelukausi on alkanut, joko Skibussi liikkuu kylältä rinteeseen?

Polkupyörän lamppu on älyttömän kätevä keksintö. Sääli, ettei Kuusamossa ole kukaan vielä oivaltanut sen käyttöä. Näkyy nimittäin.

Koululaisille jaettiin koulujen alkaessa heijastinliivit. Lienevätkö unohtuneet useimmilla juuri pimeimpään aikaan kuitenkin sinne naulakkoon. Vanhemmat voisivat vahtia, että tulee päälle.

Missä niitä kenkiä voi nastoittaa? Siis muut kuin ikääntyneet, joille kunta laittaa nastoja. Onko Kuusamossa enää suutaria missään vai pitääkö sekin palvelu hakea Oulusta saakka?

Meille soitettiin

Osallistu netin kautta lukijat.koillissanomat.fi/laheta

Sähköpostilla toimitus@koillissanomat.fi

Tekstaa 0400 286 638

tai soita 088600 620