Lukijalta
Mielipide
Tilaajille

Meille soitettiin: Kuusamon päätöksentekijät ”ihmettelee” miten saataisiin elävöitettyä Kitkantien Ouluntien palveluja ja toimivuutta

Kuusamon päätöksentekijät ”ihmettelee” miten saataisiin elävöitettyä Kitkantien/ Ouluntien ym. palveluja ja toimivuutta. Itse kyllä aikoinaan syntynyt ja kasvanut nuoruuden Kuusamossa. Havainto keskustan ”hiljeneminen”/ tyhjiä liiketiloja / tontteja” esim. Kuusamo Hotellin lakkauttaminen keskustan alueelta, ainut hotellitasoinen majoitustoiminta. Kyllä em. tuo kuitenkin ”elämää”, myös kaivattuun keskustan alueeseen. Tuli katsottua maaliskuun alkupäivinä myös mikä mahdollisuus viikonlopun ruokailuun, ei löytynyt kuin ”vanha Otsola” mikä nimi nykyään? Lauantai-ilta kyseessä, erittäin hyvää ruokaa ja palvelua, kiitos siitä! Joskus ”valovuosia” sitten oli Hotelli Koillispohja, sittemmin Karhunkierros, mikä nykyään? Ei kaikkien ole halu/ mahdollisuus Rukalle lähteä palveluja hakemaan, sieltä haetaan ”luonnonrauhaa” löytyykö sitä? Liian suuria tavoitellaan, ”äkkiväärillä” päätöksillä. Päättäjät herätkää! Nimim. Ihmettelijä!

Kuusamon Yhteismetsät näyttäytyy yhtäkkiä luonnonsuojelijana luovuttaessaan mm. Siltinkiharjun soineen suojelualueeksi. Mistäs tällainen suojelupuuska johtuu? Sehän johtuu siitä että upea Siltinkiharju on nimensä mukaisesti keskellä suoaluetta ja näin ollen sen ikimetsät ovat taloudellisesti hankalasti hyödynnettävissä. Näin ollen on kannattavampaa ottaa valtiolta se raha mikä odotettavasti saatavissa on kuin ajattaa monitoimikoneet upottavalle suolle. Lopputuloshan on kaikkien kannalta vähintään tyydyttävä mutta en usko yhteismetsien ajattelevan yhtään aiempaa enemmän vanhojen metsien suojelua.