Lukijalta
Mielipide
Tilaajille

Meille soitettiin: Miksi terveyskeskuksen päivystyksen puhelimeen vastaava sairaanhoitaja käyttää pelkkää etunimeä?

Meille soitettiin

OSALLISTU NETIN KAUTTA

lukijat.koillissanomat.fi/laheta

SÄHKÖPOSTILLA

toimitus@koillissanomat.fi

TEKSTAA 0400 286 638 SOITA 08 8600 620


Miksi Kuusamon terveyskeskuksen päivystyksen puhelimeen vastaava sairaanhoitaja käyttää pelkkää etunimeä? Mielestäni soittajlla on oikeus kyselemättä tietää, kenen kanssa keskustelee asiastaan. Julkisessa työtehtävissä olevan nimi pitää käsittääkseni olla myös julkinen, vai olenko väärässä?

Toivottavasti Talvivaaran muuttuminen ongelmasta kasvavaksi ja menestyväksi Terrafameksi luo uskoa ja myötämielisyyttä kaivostoimintaa kohtaan muuallekin. Toiminnan vastustajien puheisiin toivoisi myös objektiivisuutta, pelottelun lopettamista ja tosiasioissa pysymistä, on todella törkeää syyttää julkisuudessa eri mieltä olevaa valehtelusta.

Hyvä kirjoitus Meille soitettiin palstalla 5.2.20, jossa eräs vanhusväestöstä toivoo joskus uudemman keskustelukumppanin. Monikin ikääntyvistä haluaa ajoittain kohdata uuden kasvon turvallisissa oloissa. Varmaan sellainen olisi toteutettavissa. Muutoinkin ikääntyvien sosiaaliset tarpeet on otettava vakavasti: tarpeet ovat monilla samat, mutta näiden tarpeiden tyydyttämisessä voi joutua helposti esteelliseksi. Asuinpaikkakunnan olisi hyvä voida suoda jokaiselle iästä riippumatta mahdollisuus osallistua määrittelemäänsä yhteisöön riittävästi.