Lukijalta

Meille soi­tet­tiin: Pys­ty­kor­va ollut melkein joka talon pihalla

Äskeistä kaivoskolumnia kehuneelle: eihän kehumasi kirjoitus juuri faktaa sisältänyt, pelkkiä uskomuksia ja oli kauttaaltaan Talvivaara-pohjainen. Eiköhän jokainen täyspäinen ymmärrä, mitkä Talvivaaran katastrofin aiheuttivat, eikä sitä voi mitenkään pitää tyyppiesimerkkinä kaivostoiminnan vaikutuksista. Kolumnisti kaiveli vain ”kiven” toista puolta. Tosin esim viime hallituskaudella näimme, kuinka opposition ja osan median valheita, kun niitä jatkuvasti toistettiin, alettiin pitää totuutena.

Joku kertoi, että kyllä niitä mustikoita ja sieniä on. Täyttä puppua. Ei ole, vaikka päivätolkulla on kävellyt pitkin mettiä. Kertokon paikan, jos joku on mustikoita ja sieniä oikeasti nähnyt enemmän

Koillissanomissa oli juttua vesilläliikkujista. Tosia asia. Ei juuri kukaan käy enää verkko- ja katiskakalastamassa. Särkiä alkaa sen takia olla joka paikka täynnä, ja haukia. Mukkua tai siikaa ei ole enää juuri missään.

Taas on motkotettu koirista. Ne ovat kuuluneet aina Koillismaalaiseen asumiseen. Pystykorva on ollut melkein joka talon pihalla, eikä se ketään ole häirinnyt. Mikä nyt kun muutama haukahdus pilaa elämän.

Kypärä päähän. Lapset käyttävät polkupyöräkypärää, mutta mihin se taito katuaa, kun teinistytään. Iäkkäämmillä suojana onkin enää korkeintaan pipo. No joillakin sentään on vielä pään sisällä jotakin sellaista, mitä on hyvä suojata.

Mopopojat ottakaa huomioon, ettei iltaisin ole enää mukavaa kun niitä moottoreita huudatetaan.

Milloinkahan Meille soitettiin palstalle ilmaantuu ensimmäinen toive latujen avaamisesta, soitteli nimimerkki huvittunut.

Meille soitettiin

OSALLISTU NETIN KAUTTA lukijat.koillissanomat.fi/laheta

SÄHKÖPOSTILLA toimitus@koillissanomat.fi

TEKSTAA 0400 286 638

SOITA 08 8600 620