Lukijalta

Meille soi­tet­tiin: Pysykää tu­ris­tit ku­tu­ai­ka­na pois Ou­lan­ka- ja Kit­ka­joel­ta

Muuan paikallinen iso työnantaja ilmoitti lehdissä lomautuksista. Työpaikalla ei minkäänlaista infoa asiasta. Tässä näkee kuinka työntekijää arvostetaan. Tuolla muualla maailmassa olisi kyllä edes ilmoitettu työpaikalla tulevista YT-neuvotteluista. Ei ihme ettei ole uusia työntekijöitä tulossa. Pulassa ollaan muutaman vuoden päästä!

Oivangin paliskunnan uudelle poroisäntä Kujalalle täytyy antaa ruusuja Heikkilän suunnalta, sielläkin alkoi peltolohkot saada vihdoin poroaitoja ympärilleen, jopa nekin peltolohkot sai aidat, jotka käräjäoikeus 8 vuotta sitten määräsi aidattavaksi.

Miten kitkan shamaanin luut palautetaan alkuperäiselle paikalle, kun se on nykyään yksityisen mökin piha??

Juumassa toimii näköjään yksityinen jäteveden puhdistamo Puurosuon tien varrella, Base Campin tienhaaran kohdalla. Toimiikohan se haihduttamalla risukasat katalyytteinä? Vai käyttääkö äskettäin Evon lanseeraamaa ”kakat pelleteiksi” menetelmää maanalaisena versiona? Miten on toiminnan luvitus ja päästöjen valvonta? Kuka tekee ja miten? Entä toiminta uusien jätevesi määräysten valossa? Olisi mukava saada myös tietoa mahdollisista uusista innovaatioista tässä kyseisessä toiminnassa.

Pysykää turistit poissa sieltä Oulanga - Kitkajoilta, siellä on menossa kutupuuhat. Kanootti- ja kumilautta rallit tuhoavat poikastuotannon kuten on jo vuosikymmeniä käynyt. Jokien taimenkanta on maailman mittakaavassa ainutlaatuinen ja turistien sekä matkailutoimijoiden toimet ovat siellä jokivarressa tuhonneet jokiekosysteemin. yhden tärkeistä ”lenkeistä” .

H.Y. Mikko. Naulakon selitit, mutta mikä on haupitsi?. Yst. Simana

Meille soitettiin

Osallistu netin kautta lukijat.koillissanomat.fi/laheta

Sähköpostilla toimitus@koillissanomat.fi

Tekstaa 0400 286 638

tai soita 088600 620