Lukijalta

Meille soi­tet­tiin: Tai­val­kos­kel­la vesi naa­pu­ri­kun­tia kal­liim­paa, miksi?

Lehdessä 7.11 olleen jutun mukaan Taivalkosken vesi on naapurikuntiin verrattuna paljon kalliimpaa, miksihän?

Jokainenhan saa totta kai tehdä mitä haluaa, mutta ihmettelen suuresti tätä hömpötystä mennä pilkille puolisulille jäille- ja vielä mainostaa sitä julkisesti. Kaikki eivät tajua, mitä riskejä touhuun liittyy. Kyllä minä istun mieluummin pilkillä varmoilla talvi- ja kevätjäillä, aurinkoa ja taivasta tuijotellen. Terv. pilkkijä minäkin

Miksi Kuusamossa tukitaan liittymät lumella? Ajotien ja jalkakäytävän lumet pihoihin, huh huijaa. Olisi mahdollista auraan liitettävällä ”sululla” se estää, näin monessa muussa paikassa tehdään. Kaikki ei jaksa lumia lykkiä. Tästä hommasta sairaslomalle jääneenä. Haluaisin liikkua turvallisesti kouluun ja kotiin. Pyörätie on auraamatta vaarallinen kulkea. Toivoisin, että pyörätiet on aurattu ennen kouluun lähtöä. Tänään oli turvallista liikkua kouluun, koska pyörätie oli aurattu. Nilonkoulun oppilas.

Nyt taas joka talvinen liikkeiden tuulikaapin ovien aukipitäminen ulos. Mikä lämmönhukka, kyllä ne asiakkaat osaa kaikki ovet avata, jos haluavat tulla kyseiseen liikkeeseen. Eikö vuokranantaja puutu? Mikä ekoteko nykyaikana.

Maanantaiaamuna Kapustavaaran päällä bussia odottavat lapset heittivät jääpaakkuja autojen eteen ja samalla itsekin olivat ajoradalla. Onneksi ajoin niin hiljaa että ehdin pysähtyä. Tämä tiehän on tunnettu huonosta kunnosta ja lujaa ajavista autoista. Nyt vanhemmat ja opettajat on puhuttelun ja ohjeistuksen paikka lapsille ennen kuin se pahin vahinko tapahtuu.

Auto pomppii kuin jänis, kun tienhoito on mennyt niin ala-arvoiseksi. Erityisesti Muikkutiellä ja Lopotin valoristeyksessä aivan hirvittävät urat. Tasoa pitää parantaa – ja huomattavasti.

Meille soitettiin

netissä lukijat.koillissanomat.fi/laheta

Sähköpostilla toimitus@koillissanomat.fi

Tekstaa 0400 286 638 tai soita 088600 620