TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Mie­len­ter­vey­den kes­kus­lii­ton pu­hee­joh­ta­ja Tarmo Raa­ti­kai­nen: "Ra­hoi­tuk­sen leik­kaus hal­vaan­nut­taa mie­len­ter­veys­työn"

Jos sote-järjestöihin kohdistuvat valtionavustusten leikkaukset toteutuvat, hinnan maksavat mielenterveyskuntoutujat sekä julkiset palvelut, joissa järjestöiltä leikattu miljoona kumuloituu moninkertaisiksi lisämenoiksi, sanoo Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Tarmo Raatikainen liiton tiedotteessa.

Mielenterveyden keskusliitto vaatii, että järjestöjen valtionavustukset tulee siirtää valtion budjettiin. Tällä turvataan kestävä rahoituspohja niin valtakunnalliselle kuin paikalliselle mielenterveystyölle.

– Ei ole pelottelua todeta, että avustusten leikkaus lopettaa monen paikallisen yhdistyksen matalan kynnyksen toiminnan. Eniten tämä vaikuttaa suureen määrään mielenterveyskuntoutujia, joiden syrjäytyminen on leikkausten väistämätön seuraus, lauantaina Laukaassa Mieli maasta ry:n 25-vuotisjuhlassa puhuva Tarmo Raatikainen sanoo liiton tiedotteessa.

Raatikaisen mukaan syrjäytyminen synnyttää vahvan turvattomuuden kokemuksen, joka on vakava este mielenterveyden häiriöistä kuntoutumisen tiellä, juuri nyt kun olisi tärkeää pystyä katsomaan tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

Mielenterveyden ongelmien kasvu pandemian aikana vaatii voimakkaita toimia niin julkiselta sektorilta kuin järjestöiltäkin, joiden työ täydentää toisiaan.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.