Mim­meil­lä en­sim­mäi­nen ko­ti­tur­naus Kuu­sa­mon uudessa hal­lis­sa

Kuusamon uudessa jäähallissa pelataan ensimmäinen naisten jääkiekkoturnaus tulevana viikonloppuna. Sunnuntaina 13.1. Kuusamon Pallo-Karhut saa nimittäin vieraakseen Sodankylän Pallon ja Rovaniemen Kiekon. Lisäksi Posion Pyrinnön Lätkälissut pelaavat turnauksessa SoPa:a ja RoKi:a vastaan.

Sunnuntain otteluista on odotettavissa hyvätasoisia, sillä vierailijajoukkueet ovat naisten harrastesarjan Lapin lohkossa sarjataulukon sijoilla 2-4. Pallo-Karhut ovat sarjassa seitsemäntenä.

Mimmien otteissa alkukaudella näkyi sekä rutiinin että jäätreenien vähyys – viime kausi jäi sarjapelien osalta väliin, ja syyskaudella hallin valmistumisen viivästyminen antoi muille joukkueille etumatkaa. Mimmit ovat kuitenkin parantaneet peli kerrallaan tekemistään, ja heiltä on jo lupa odottaa tasaväkistä vääntöä sarjan kärjenkin kanssa.

Mimmien varakapteeni Outi Hyrkäs katsookin luottavaisesti tulevaan.

– Kausi on mielestäni ollut nousujohteinen. Henki on joukkueessa hyvä, ja kotihallin avautuminen on ollut tärkeä asia. Itseluottamus ja fiilis on kasvanut, kun on päästy enemmän jäälle.

Toinen varakapteeni Helena Karjalainen on samoilla linjoilla. Hänen mielestään uuden hallin puitteet ovat loistavat. Hänkin kiittelee joukkueen yhteishenkeä.

– Tosin niin peleissä kuin harjoituksissakin on näkynyt se, että meitä pelaajia on vähän. Olemme joutuneet pelaamaan pelejä kahdella kentällä, Karjalainen harmittelee.

Joukkue on saanut kuitenkin seuran sisältä apua silloin, kun treeneissä on ollut vähemmän pelaajia. D2-junnupojat ovat olleet treeneissä täydennyksenä, ja sekä Mimmien valmentaja Timo Pätsi että pelaajat ovat olleet yhteistyöhän erittäin tyytyväisiä.

– Innokkaista junnupojista on saatu treeneihin ”lisävauhtia” ja vahvistusta. Kehittää meidän peliä ja erityisesti pelitempoa, toteaa joukkueen kapteeni Niina Koramo.

Mimmit toivottavat tervetulleeksi uusia pelaajia joukkueeseen, eikä valmentaja Pätsin mukaan pahitteeksi olisi toinen valmentajakaan. Kuusamolaisen naiskiekkoilun jatkuvuuden takaamiseksi erityisesti uusia tyttöpelaajia olisi hyvä saada lajin pariin, sillä juniorijoukkueissa ei tällä kaudella heitä montaakaan ole.

Sunnuntaille Mimmit toivovat runsasta katsojamäärää klo 11 ja klo 13 alkaviin otteluihinsa. Kapteeni Koramo odottaa sunnuntaita innolla:

– Kotiturnauksesta odotan joukkueelta parasta antia. Sitä, että kaikki nähdään kentällä täydessä taistelutahdossa tekemässä sitä mahtavaa fiilistä, mitä jääkiekko voi parhaillaan antaa.