Juuri nyt: Ui­ma­nie­men­tien re­mon­tis­sa Po­siol­la pal­jas­tui iso öl­jy­va­hin­ko – ”Saas­tu­nut­ta maa-ai­nes­ta olemme pois­ta­neet ja ajaneet 20 kuor­ma-au­ton la­val­lis­ta pi­laan­tu­nei­den maa-ai­nes­ten kä­sit­te­ly­lai­tok­seen Kemiin”

Viikon kysymys: Onko vapetus eli säh­kö­tu­pa­koin­ti tuttu ilmiö? – Kerro ko­ke­muk­sis­ta­si viikon ky­sy­myk­seen

Toimittajalta: Mitä yh­teis­tä on Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la ja Man­ches­ter Ci­tyl­lä?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Miten Lapin mat­kai­lu nousee ko­ro­na­la­mas­ta? "En­sim­mäi­nen hyvä Lapille on tulossa Sak­sas­ta, Be­ne­lux-mais­ta, Rans­kas­ta ja Sveit­sis­tä"

Koronaviruksen tainnuttama Lapin matkailu nousee panostamalla siihen hetkeen kun markkinat avautuvat, sanoo matkailualan konkari Rauno Posio.

Lapin matkailuyritykset selviävät olemalla näkyvillä kun markkinat jälleen avautuvat. Näin uskoo matkailun asiantuntija, Visit Arctic Europe -hankejohtaja Rauno Posio.

– Ostovoima on kaikkialla romahtanut. On paljon talouksia, joissa ei voida kuvitellakaan lähtemistä lomalle. Globaalisti meillä on pienempi potentiaalinen asiakasmäärä, ja heistä käydään valtava kilpailu. On saatava tuo potentiaali juuri meidän kohteeseemme, Posio kuvaa tilannetta.

Lapin Matkailuelinkeinon liitto hakee lisärahoitusta näkyvyyden saamiseksi markkinoiden avautumishetkeen. Posion mukaan selviytyminen vaatii yhteistyötä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.