Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Monica He­po-ojan vie­ras­ko­lum­ni: Toisen ää­nes­tys­va­lin­nan saa ky­see­na­lais­taa, mutta ra­ken­ta­vas­ti

Vieraskolumni

Näin presidentinvaalien aikaan ihmiset tuntuvat olevan hyvin tuohtuneita toistensa äänestysvalinnoista. Some, kuppilat ja ylipäänsä ihmisten arkiympyrät raikaavat sitä samaa mantraa: ”Miten saatoit äänestää tuota henkilöä? Etkö ollenkaan ajatellut?”

Tämä on sitä kuuluisaa taivastelua, joka johtaa usein vain turhiin konflikteihin ilman rakentavaa analyysia. Jos toisten ihmisten mielipiteisiin haluaa todella vaikuttaa ja toisia ymmärtää, kysymyksen kannattaisi olla ennemmin asiallinen ”Miten päädyit tuohon ratkaisuun? Voisitko avata ajattelusi taustoja?” kuin taivasteleva parahdus.

”Somesensuuri huutaa lujaa, kun erimieliset estetään Instagram- ja Facebook-tileillä ja omasta äänestysvalinnasta tehdään se ainut oikea.”

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi