Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Muikku: "Oh­jel­mas­sa oli nä­kö­vam­mais­ten am­mun­taa, mikä säi­kyt­ti lehmäin ään­te­lyyn tot­tu­neen muikun – pi­tää­hän kala mo­nok­ke­lia mo­lem­mis­sa sil­mis­sään"

Siian silmä on nähnyt vedenalaista elämää. Tämänkin siian voi luulla esittävän muikkua.
Siian silmä on nähnyt vedenalaista elämää. Tämänkin siian voi luulla esittävän muikkua.
Kuva: Esko Räty

SOK oli tutkinut, missä päin Suomea syödään eniten mämmiä. Kakkosmämmikunnaksi oli kirinyt Koillismaan pohjoinen naapuri Kemijärvi.

Ykkösenä oli Kitee. Muikku ihmettelee, ettei ykkössija mennyt mämmin sanansaattajan Juha Miedon kotikuntaan Kurikkaan. Mieto yksinhän jo syö enemmän mämmiä pääsiäisen aikana kuin jonkun pienen kunnan koko asujamisto.

Äskorttilafka oli tutkinut myös isojen kaupunkien kaupunginosittain mämmin suosiota. Oulussa eniten mämmiä menee Limingantullissa, Raksilassa ja Linnanmaalla. Saattaapi olla, että mistä tahansa tuotteesta tulisi täysin sama tulos, sillä samoissapaikoissa on S-ryhmän isot Prismat.

Kuusamossa on tarkoitus ohjata tulevaisuudessa isot rekat teollisuusalueelle Ruostesuontien puolelta Teollisuustien jatkeen kautta. Teollisuustietä jatketaan Helmenpyytäjäntielle asti ja Kormasentien pohjoispää suljetaan liikenteeltä.

Valtuuston kokouksessa esitettiin myös toiveita, että viitostien ja Helmenpyytäjien risteykseen tehtäisiin liikenneympyrä eli kiertoliittymä. Ongelmana vain tahtoo nykyisin olla se, että rekat ovat kasvaneet liian isoiksi sopiakseen kiertoliittymiin. Kokouksessa vihjailtiinkin, että kun pitkä rekka tulee liittymään, se näkee omat perävalonsa suoraan muutaman metrin päässä edessään.

Kuusamossa järjestettiin keskiviikkona tapahtuma, jossa oli mahdollista tutusta talviparalympialajeihin. Ohjelmassa oli muun muassa näkövammaisten ammuntaa.

Likinäköinen Muikku ei tohtinut mennä paikalle, vaikka lehmäin ääntely on tuttua. Väärinkäsityksen vaara oli ilmeinen, sillä muikku pitää monokkeleita molemmissa silmissään.

Kuusamo sijoittui neljänneksi kyselyssä, jossa selvitettiin suomalaisten tyytyväisyyttä kotikuntaansa. Muikun mielestä nelossija on toki ihan ok, mutta jääminen mitaleiden ulkopuolelle kismittää. Kuusamon edelle päässeillä kunnilla ei kyllä Muikun mielestä ole juurikaan sen enempää annettavaa kuin Kuusamollakaan. Siilinjärvestä tulee mieleen lähinnä mäkihyppysuuruus Ari-Pekka Nikkola ja Kauniaisista Grankulla IFK. Pirkkalan hyvä puoli on se, että sieltä pääsee kävelemällä Tampereelle.

Rukalla evakuoitiin sunnuntaina ihmisiä hiihtohissistä. Eräs hissiin jäänyt oli todennut auttamaan tulleille suurin piirtein niin, että ei tässä mitään hätää ole. Hissilipustahan minä olen maksanut ja nyt saa koko rahan edestä.

Muikku arvostaa kiireetöntä asennetta ja toivottaa rentoa pääsiäistä myös hissiä sopivasti testanneelle paikallisjohtaja Matti Parviaiselle!