Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Muik­ku­laa­tik­ko: Kit­kan­tiel­le kah­den­kym­me­nen metrin parkki

-
Kuva: Mikko Halvari

Muikun ruoto ruostui, eikä mieli pala uuden tempun opetteluun. Sellainen kaupunkilaisten temppu on taskuun parkeeraus.

Mouhoimmat kaksilahkeiset on sitä vailla, että ei saisi Kitkantietä laittaa kuntoon, eikä ainakaan pysäköintiruutua saisi maalata tien suuntaiseksi. Pelokkaimmat ratissaistujat ilmoittavat, että pitäisi kaataa viimeiset puutkin tien varresta, eikä ainakaan kauneutta koettaa lisäillä.

Ehkä varsinaisen asian voisi kuitenkin sanoa suoraan ja selvästi. Etteivät sanoisi niin, että parkkipaikkojen väheneminen on ongelma, jos se on tekosyy. Sanoisivat suoraan, että vähennetään parkkeja suunnitellusta vielä lisää, että saisi olla vain yksi tasku ja parkki viidentoista metrin mitalla. Siihen uskaltaisi urheinkin citymaasturiuros tähdätä, kun olisi vain harvassa taskuja. Tai saisi olla edes yksi harjoitustaskuparkki – siinä pankin edessä, ainakin kaksikymmenmetrinen.

On se tuo traktori veikeä vekotin. Viikon uutisissa todettiin, että ne ovat nopeampien tiellä ja haittoina liikenteessä. Mutta annapa olla kun on vähänkään tuiskua ja lunta niin silloin ne vasta hitaita ovat kun ei vieläkään omalla polulla näy. Muikku epäilee, että todellisen syy on se, että kaikilla on niin kiire lomailemaan, ettei ole aikaa hillitä vauhtia.

Alkuviikon uutisiin kuului sekin poliisin tiedonanto, että hiihtolomakansaa on runsaasti liikkeellä Koillismaalla. Samassa yhteydessä kerrottiin Kuusamossa poliisin putkaan päätyneen kolme henkilöä. Lieneekö asioilla syy-seuraus -suhde, mietiskelee Muikku.

Pyeongchangissa ovat olympiakisat tuota pikaa kisailtu. Suomen saldo näyttää tähän mennessä neljää pronssimitalia. Eli lukemaa 004. Käytännössä Suomen mitalisaldo voi olympiakisoissa kasvaa vielä kahdessa hiihtolajissa, kun miehet hiihtävät lauantaina 50 kilometriä perinteisellä yhteislähdöllä ja naiset sunnuntaina 30 kilometriä samalla menetelmällä.

Jos käy niin, että Suomi saa sekä naisten että miesten hiihdossa pronssia, päädytään mitalitilastossa lukemaan 006. Muikku ehdottaa, että seuraaviin kisoihin Olympiakomitea pestaa riveihinsä salaisen agentin James Bondin, jotta mitalimäärässä päästään lukemaan 007.

Ruotsi ja etenkin Norja ovat kantamassa Koreasta kotiin kahmalokaupalla mitaleita. Torstain jälkeen Norja oli kerännyt 13 kultaa, 12 hopeaa ja 10 pronssia eli yhteensä 35 mitalia. Ruotsin saldo oli taas viisi kultaa ja viisi hopeaa eikä yhtään pronssia. Suomi on siis pronssimitalitilastossa selkeästi Ruotsin edellä. Muikku kehottaakin harkitsemaan, että seuraaviin kisoihin Suomi ja Ruotsi lähettävät yhteisen joukkueen. Näin ollen molempien maiden urheilijat saisivat iloa kaiken värisistä mitaleista.