Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Muik­ku­laa­tik­ko: Liekö ko­ti­seu­tu­mu­seon 'kut­su­ma­ton vie­raas­sa' jotain samaa, kuin kons­tan­pyl­ke­rö­läi­ses­sä 'riip­pu­ma­ton ajat­te­li­jas­sa'?

Kuvassa ei ole Muikku, vaan närhi.
Kuvassa ei ole Muikku, vaan närhi.
Kuva: Aleksanteri Pikkarainen

Muikku meni aivan päästään ymmärryksiin, kun tieto Kotiseutumuseolla atimoineesta matkalaisesta saapui. Muikkulehdessä aseteltiin hänen tittelikseen sopivasti ’kutsumaton vieras’.

Muikku ei ollutkaan tiennyt, että Kitkan rannoilla on ollut tapana levittää erityinen kutsumatto sellaisten yöpyjien varalta, joiden tulosta ei ole varsinaista tietoa eli etijäistä. Aina sitä viisastuu, kun pitää aitan oven raollaan, kutsuvasti.

Kaikkihan tietävät, että riippumaton ajattelija on sellainen, joka koreasti ajattelee aurinkoisella säällä honkien väliin pingotetulla riippumatolla makaillen, milloin uni ei tule silmään ja siniset ajatukset.

Olisiko sitten niin, että jos kutsumaton vieras ja riippumaton ajattelija vaihtavat paikkaa, niin pihalla lepää pian riippumaton vieras ja sisään pyrkii kutsumaton ajattelija?

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan tutkijat kehittivät menetelmän jalkapallolahjakkuuksien tunnistamiseen. Sen mukaan jalkapallolahjakkuudet voidaan tunnistaa jo nuorena. Liekö sitten tähän mennessä ollut niin, että lahjakkuus jalkapalloiluun on tunnistettu vasta varttuneemmalla iällä? Se on varsin ikävä siinä neli-viisikymppisenä havaita, että lahjakkuutta jalkapalloiluun löytyy. Siinä vaiheessa alkaa olla liian myöhäistä haaveilla Mestarien liigan valoista ja arvokisapokaaleista.

Kuusamon uuden monitoimihallin harjannostajaisia vietettiin jokunen aika sitten. Harjannostajaisvaiheessa rakennus on ymmärrettävästi vielä puolivalmiissa tilassa ja esimerkiksi jäähalli oli vielä hiekkapinnalla. Joku harjannostajaisvieraista loihikin lausumaan, että hyvää maneesi tästä tulee!