Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Muik­ku­laa­tik­ko: Muikku rupesi miet­ti­mään, mitenkä voisi hyö­dyn­tää sitä, että kes­kus­te­lu pai­kal­li­sis­ta ai­heis­ta käy välillä kuu­mak­si?

MUIKKULOOTA

Muikkulaatikko

Muikun kylkiviiva nappasi uutisen, että Kankaanpään uimahalli lämpiää pian tietokoneiden tuottaman hukkalämmön avulla. Miten voisi hyödyntää sitä, että keskustelu paikallisista aiheista käy välillä kuumaksi? Voisiko kaupunki järjestää uimahalliin tilan, johon keskustelijat saapuisivat ja jossa heidät kytkettäisiin lämmöntuotantojärjestelmään? Jos eivät, piessat, rupea pysymään tavallisilla tapseilla, niin uinninvalvoja, otevoimailija Santeri Mikkonen voi laittaa köysiin.

Toinenkin hehkuja Kuusamossa odottaa energiakäyttöä: Koillismaan syväreikä Käsmän lounaispuolella vanhan kenttäratadan varressa. Siellä on porattu jo 1 700 metrin syvyyteen. Espoossa on geolämpöä imetty 1 300 metristä. Kylmää vettä pumpataan alas, ja se palaa lämpimänä ylös.

Muikku ehdottaa, että GTK töhhäyttää töpinää tötteröön ja kaupunki kaavoittaa Pahka-ahoille ja Pahkavaaralle lähiöt, jotka lämmitetään geolämmöllä. Sähkölinja kulkee alueen halki, ja rautatiekin on melkein valmiina.

Rakkautta, tarvitsetko sitä lisää elämääsi? Kokeile Itserakkausgeneraattoria. Näin markkinoi tuore tekoälyrunokirja Aum Golly. Muikkukin kokkeili moista härveliä. Kirjoitetaan siihen vain etunimi ”Putin”, ja sieltä linkoaa: ”Putin, onneksi meillä on sinut.” ”Putin, sanon sen ääneen: olet arvokas.” ”Putin, katsoisin kanssasi taivaisiin.” Aum Golly, onneksi meillä on sinut.