Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Muik­ku­laa­tik­ko: Muuan mies Suo­mus­sa­la­mel­ta kokeili mat­kai­lua, mutta Kuu­sa­mos­ta noussut taimen oli rivon kel­tai­nen ja silimät ris­tis­sä – se kaivos ty­reyt­ti tu­ris­ti­vir­ran tontun kir­jas­sa

-

Muikun akentti meni lukemaan vielä sen yhen kerran kirjaa, kun joulupukki oli semmoisen varta vasten tonttunsa pannut työstämään.

Kirjoittaja oli keksinyt kertoa, jotta Kainuussakin oli nyt yritetty matkailua, ettei tarvisi lähteä Helsinkiin kaikenlaisiin hanttihommiin tai rahoja kerjäilemään kontillaan hipsteriltä.

Se matkailua yrittänyt oli muuan mies Suomussalmelta, erään Suikkarin naapuri.

Se oli se Suikkarin naapuri ladannut siksi toiveita matkailuun, että oli aivan turistiksi heittäytynyt.

Oli mennyt ja käynyt Kuusamossa kalassa.

Onkeen oli tullut taimen, mutta rivon keltainen. Silmät oli ollu killissä kuin Väyrysellä ennen vanhaan. Sen oli kaivos myrkyttänyt sen joen. Sama kohtalo oli muka ollut monellakin veellä Lapissa asti, kun herrat olivat jaelleet lupia kaivoksille. Sana oli levinnyt ja niin tyrehtynyt turistivirta.

Huolimata siitä, että koko juttu oli keksitty, jäi miettimään, minkä tähen sen tontun, Mikko-Pekka Heikkisen, oli pitänyt mennä semmoisia juttuja keksimään. Ja vielä joululahjaksi kaiken maaliman hipstereille?

Entäpä tämä, paraatiovi, vielä komeammin ja korkeammalla!
Entäpä tämä, paraatiovi, vielä komeammin ja korkeammalla!
Kuva: Mikko Halvari