Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Viikon kysymys: Onko mie­les­tä­si oi­keu­tet­tua, että yk­si­tyis­tä mal­min­et­sin­tää ra­hoi­te­taan valtion kas­sas­ta?

Kuvaajalta: Ur­hei­li­ja, edes­ot­ta­muk­sia kat­so­taan poik­keuk­set­ta suu­ren­nus­la­sin läpi – käyt­täy­dy kuten esi­ku­van kuuluu

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Muis­to­kir­joi­tus: Ka­las­ta­ja, pal­loi­lun ystävä ja opet­ta­ja

Opettaja Juha ”Jussi” Siukonen kuoli 1.10.2020 Kuusamossa 89-vuotiaana. Hän oli syntynyt 12.12. 1930 Viipurissa ja mielsi itsensä karjalaiseksi, vaikka ei siellä ensimmäisten elinvuosien jälkeen enää asunutkaan.

Ajokorttiin hänen syntymäpaikaksi olikin merkitty ulkomaat. Kymmenen vuotta sitten tehty kesälomareissu Viipuriin ja Laatokalle oli mieleenpainuva, hänen sukujuurensa ovat Laatokan Lunkulansaarelta lähtöisin.

Jatkosodan aikaan Juha lähetettiin Helsingin pommitusten alta sotalapsena sukulaisten luo Ruotsin Bodträskiin. Siellä vietetyn vuoden aikana hän oppi sujuvan ruotsinkielen.

Juha kävi maamieskoulun Hyvinkäällä ja pääsi sieltä valmistuttuaan 4H -seuran puolen vuoden mittaiselle opintomatkalle USA:an 1955.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi