Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Myös Ruka sulkee jo maa­nan­tai­na - "Hiih­to­kes­kuk­siin ei enää kannata mat­kus­taa"

Ruka sulkee hiihtokeskuksen jo maanantaina.
Ruka sulkee hiihtokeskuksen jo maanantaina.
Kuva: Mikko Halvari

Rukakeskus ilmoitti sunnuntaina päättävänsä kautensa sittenkin jo maanantaina. Useat Lapin hiihtokeskukset ja Iso-Syöte ilmoittivat samoin.

Rinteet sulkeutuvat Rukalla klo 19 ja Pyhällä klo 18. Ski-Inn majoituksiin ei oteta uusia varauksia.

Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho sanoo, että Rukalle ja Pyhälle ei ole tullut viikonloppuna merkittävässä määrin uusia asiakkaita.

–Meillä on ollut jo hiljaisempaa. Muiden keskusten sulkemispäätöksen vuoksi olisi ollut kuitenkin riski, että asiakkaat olisivat pakkautuneet meille. Tämä haluttiin välttää.

Rukan ja Pyhän hissit pidetään avoinna vielä maanantaina, jotta tunturissa jo olevat matkailijat saavat lomalleen yhden laskupäivän.

Rukakeskus kertoo, että käyttämättä jääneiden hissilippujen ja vuokravälineiden osuus ostosta palautetaan asiakkaille.

- Tällä hetkellä meillä huomattavasti vähemmän asiakkaita kuin normaalisti, mutta haluamme varmistaa, ettei asiakasmäärämme lähde enää nousuun. Hiihtokeskuksiin ei enää kannata matkustaa, Rukakeskus kertoo sivuillaan.

Päätös vaikuttaa asiakkaiden,  yrittäjien sekä  työntekijöiden tilanteeseen. Kaikkien toimijoiden osalta tarvitaan aikaa, jotta tämä poikkeuksellinen sulkeminen saadaan hoidettua vastuullisesti kaikki osapuolet huomioiden.

- Alueellamme asiakasmäärät ovat laskeneet huomattavasti. Aikaistetulla sulkemisaikataululla haluamme nyt varmistaa ettei asiakasmäärämme lähde enää nousuun. Emme suosittele enää matkustamista hiihtokeskuksiin, sivuilla sanotaan.

Käyttämättä jääneiden hissilippujen ja vuokravälineiden osuus ostosta palautetaan asiakkaille. Tässä vaiheessa kautta palautus ei kuitenkaan koske kausikortteja.

Rukakeskus pyytää asiakkaita palauttamaan vuokravälineet siihen vuokraamoon, josta ne on noudettu. Samalla saa hyvityksen niiltä päiviltä, jotka rinteiden sulkeutumisen vuoksi jäävät käyttämättä.

Seuraava laskettelukausi alkaa Rukalla jo 2.10.2020 ja Pyhän rinteiden avaustavoite on 19.11.2020.