Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

”Nämä kiin­tiö­pa­ko­lai­set haet­tai­siin lei­reil­tä telt­ta­ky­lis­tä" – ­Pe­rus­tur­va ottaisi kor­kein­taan 30 kiin­tiö­pa­ko­lais­ta

Lautakunnan päätökseksi tuli, että se esittää kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle, että kaupunki sitoutuisi ottamaan vastaan enintään 30 kiintiöpakolaista.

Alkuperäisen perusturvajohtajan esityksen mukaan kaupungin ja ely-keskuksen välinen sopimus laadittaisiin siten, että kaupunki sitoutuu ottamaan vastaan noin 30 pakolaista.

Keskustelun kuluessa Veli Määttä esitti sopimusta laadittavaksi siten, että kaupunki sitoutuu ottamaan vastaan enintään 30 kiintiöpakolaista.

Äänestyksessä Määtän esitys voitti lukemin 8-6. Määtän lisäksi kiintiöpakolaisten kannalla olivat Pertti Juutinen, Rauno Hemmilä, Tero Kokko, Minna Suoraniemi, Osmo Säkkinen, Irma Teeriniemi ja Vuokko Käsmä.

Alkuperäisen esityksen kannalla (noin 30 pakolaista) olivat puolestaan Hannu Ervasti, Merja Karjalainen, Heli Leinonen, Helena Palosaari, Liisa Pitkänen ja Jaana Voutilainen.

Veli Määttä sanoi esityksensä taustalla olevan inhimillisen näkökulman.

– Lähtökohtana on se, että nämä kiintiöpakolaiset haettaisiin leireiltä telttakylistä, joissa ihmisillä on todellinen hätä, samaan tapaan kuin Kuusamoon aiemmin otetuilla kongolaisilla. Maassamme jo olevilla turvapaikan saaneilla ihmisillä on sen sijaan paremmat oltavat.

Samaa pakolaisten vastaanottamista käsitteli keskiviikkona myös Kuusamon kasvatus- ja sivistyslautakunta. Sen yksimielisen esityksen mukaan kaupunki sitoutuu ottamaan vastaan noin 30 pakolaista.

Ely-keskuksen esityksen mukaan vastaanotettavina voisivat olla sekä kiintiöpakolaiset tai turvapaikkaprosessin kautta oleskeluluvan saaneet pakolaiset.

”Nämä kiintiöpakolaiset haettaisiin leireiltä telttakylistä, joissa ihmisiä on todellinen hätä.