Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Nel­jän­tie­ris­teyk­ses­tä ja luot­ta­mus­työs­tä – Kuu­sa­mo-mi­ta­li Tommi Kin­nu­sel­le ja Leena Mus­to­sel­le

Leena Mustonen on toiminut kunnanvaltuuston jäsenenä 32 vuotta. Tommi Kinnunen ja hänen tuotantonsa tuovat näkyvyyttä Kuusamolle.
Leena Mustonen on toiminut kunnanvaltuuston jäsenenä 32 vuotta.
Leena Mustonen on toiminut kunnanvaltuuston jäsenenä 32 vuotta.
Kuva: Mikko Halvari

Leena Mustonen saa Kuusamo-mitalin pitkäjänteisestä ja laaja-alaisesta luottamustyöstä Kuusamon ja koko seutukunnan hyväksi. Mustonen on yksi Kuusamon ensimmäisiä naispäättäjiä, jonka luottamusura jatkuu edelleen. Luottamustehtävissään Mustonen on myös valtakunnallisella tasolla vienyt Koillismaan näkökulmaa eteenpäin.

Leena Mustonen on toiminut kunnanvaltuuston jäsenenä 32 vuotta, yhteensä kahdeksan kautta ja kaupunginhallituksen jäsenenä 20 vuotta. Mustonen on myös pitkäaikainen seurakunnan luottamushenkilö. Työuransa Mustonen on tehnyt kaupanalalla, viimeksi myymäläpäällikkönä.

Kuusamolaislähtöinen kirjailija Tommi Kinnunen saa Kuusamo-mitalin kotiseudulle tuomastaan näkyvyydestä. Kuusamon kaupungin mielestä Kinnunen vaikuttaa myönteisen Kuusamo – Ruka kotiseutukuvan leviämiseen maailmalle muun muassa kirjojensa ja teatteri- ja oopperasovitusten kautta. Parhaillaan Neljäntienristeystä esitetään Kuusamon Näyttämön juhlanäytelmänä.

Kinnusen esikoisteos Neljäntienristeys sijoittuu jälleenrakennusaikaan. Teoksen lähtökohtana olivat Kuusamossa asuneen Kinnusen valokuvaajasuvun valokuvat. Romaania on myyty noin 57 000 kappaletta. Kinnusen romaani Lopotti valittiin vuoden 2016 Finlandia-palkintoehdokkaaksi.

Kuusamo-mitaleja on myönnetty 64 kappaletta.