Juuri nyt: Posion taa­ja­man va­lais­tus uu­si­taan - kun­ta­lai­sil­la mah­dol­li­suus lausua mie­li­pi­teen­sä suun­ni­tel­miin

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Noin sata poh­jois­suo­ma­lais­ta Vas­taa­mon ex-asia­kas­ta on hakenut apua Ri­ko­suh­ri­päi­vys­tyk­ses­tä, esi­tut­kin­nas­sa kuul­laan nyt uhreja – "En jaksa lähteä siihen hir­veään rum­baan"

Noin sata pohjoissuomalaista henkilöä on hakeutunut Rikosuhripäivystyksen palvelujen piiriin psykoterapiakeskus Vastaamon kohdistuneen tietomurron vuoksi.

Rikosuhripäivystyksen Pohjois-Suomen aluejohtaja Maarit Saukko kertoo, että suurin osa heistä kääntyi sen puoleen vuonna 2021. Tänä vuonna yhteydenottoja on ollut lähinnä yksittäisiä.

Saukon mielestä pohjoissuomalaisasiakkaiden määrä on ollut vähäinen ottaen huomioon se, että yli 22 000 henkilöä on tehnyt rikosilmoituksen Vastaamon tietomurtoon liittyen.

– Epäilen, että moni on jättänyt rikosilmoituksen tekemättä – se vaatii varsin paljon aloitekykyä ja tahtoa ja toimeen ryhtymistä, Saukko kuvailee.

Psykoterapiakeskus Vastaamo asetettiin konkurssiin helmikuussa 2021. Yrityksellä oli toimitilat myös Oulussa Koulukadulla.
Psykoterapiakeskus Vastaamo asetettiin konkurssiin helmikuussa 2021.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.