Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Nor­ja­lais­leh­ti: Lapista Norjaan menevät saat­ta­vat joutua jälleen ka­ran­tee­niin – vuoden alusta maahan saa­pu­vat pannaan myös re­kis­te­riin

Norjan kansanterveyslaitos ehdottaa, että Lapista tulevat rajanylittäjät joutuvat jälleen karanteeniin 12. joulukuuta alkaen. Asiasta kertoo Sör-Varanger Avis. Eli käytännössä esimerkiksi norjalaiset eivät voisi käydä Lapissa asioimassa enää joutumatta karanteeniin.

Lapin sairaanhoitopiirin koronaviruksen ilmaantuvuusluku on viikkojen 48 ja 49 perusteella 41,1. Lapin sairaanhoitopiirissä on ollut toissaviikolla (48) 26 tapausta ja viime viikolla (49) 22 tapausta. Koronatapauksia on ollut muun muassa Norjan rajanaapurissa Utsjoella.

Lapista tulevat vapautuivat karanteenista viimeksi 28. marraskuuta. Sen jälkeen rajaliikenne Norjan vastaisella rajalla vilkastui.

Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoo, että vuonomaa alkaa rekisteröidä kaikki maahan saapuvat rajanylittäjät ensi vuoden alusta lähtien. Rekisteröinti koskee myös norjalaisia. Tavoitteena on saada tartunnat paremmin haltuun.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi