Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Nyt on bileet: Ruka avaa – yh­dek­sän rin­net­tä auki ja te­ke­mis­tä koko vii­kon­lo­puk­si

Rukalla pääsi laskettelemaan jo lokakuussa. Nyt avajaisiin on saatu peräti yhdeksän rinnetta auki.
Rukalla pääsi laskettelemaan jo lokakuussa. Nyt avajaisiin on saatu peräti yhdeksän rinnetta auki.
Kuva: Rukakeskus

Viikonloppuna viettävissä Rukan avajaisissa on avoinna peräti yhdeksän rinnettä.

Lokakuun alussa startattu laskettelukausi lähti käyntiin suotuisassa säässä, kun pitkä pakkasjakso mahdollisti tehokkaan lumetuksen, minkä lisäksi tunturiin saatiin runsaasti luonnonlunta jo lokakuun puolella. Ruka on Euroopan lumivarmimpia hiihtokeskuksia, jossa on otollisen ilmaston lisäksi apuna on lumetuskalustoa ja -osaamisesta. Avoinna on esimerkiksi molemmat eturinteet, Saaruan huippunopealla uutuushissillä varustettu rinnealue sekä perjantaina avattava VuosseliExpress ja Vuosselin rinne 24.

– Mahtavaa päästä juhlimaan kauden avausta näin monen avoimen rinteen voimin. Meiltä löytyy rinnetarjontaa moneen taitotasoon ja Express-hissit varmistavat, ettei avajaisia tarvitse viettää hissijonoissa, kertoo Rukakeskus Oy:n tapahtumatuottaja Tuomas Luukkonen.

Ohjelmastakin löytyy valinnan varaa, kun viikonlopulle on kerätty kaikki Rukan talvikauden parhaat palat. Luvassa on muun muassa ilotulitus, joulupukin vierailu, hiihtolomien parhaat palat lapsiperheille, Kasmirin ilmaiskeikka Rukan kylässä, maistiainen Wappulounas-tapahtumasta Ruka Parkilla sekä Spring Break -iltabileet.

– Halusimme luoda viikonlopusta läpileikkauksen Rukan talven ohjelmaan, ja luvassa onkin varmasti ennennäkemättömän mahtavat avajaisjuhlat. Tekemistä ja elämyksiä riittää ykkösrivin artisteista lasten omaan after ski -tapahtumaan ja Rukan perinteiseen soihtulaskuun. Talven tunnelmaan pääsee Rukan kylässä takuuvarmasti, siitä pitävät huolen muun muassa paikan päältä löytyvät porot, rekikoirat ja tietenkin joulupukki, Luukkonen listaa.

Rukakeskukselle myönnettiin viime lauantaina Paras lumilautakeskus -palkinto lumilautailijoiden omassa palkintogaalassa Spine Awardsissa, ja Rukalla järjestettävä Wappulounas vastaanotti Vuoden kulttuuriteko -palkinnon. Lumilautailukulttuuri on vahvasti esillä Talven Avajaisissa, kun Wappulounas Jam Session lämmittää tunnelmaa Saaruassa lauantaina klo 12–14, minkä lisäksi Colorado Bar & Grillissä järjestetään laskuleffailtama, jossa nähdään muun muassa Antti Autin Arctic Lights -dokumenttielokuva.

– Rukan avajaiset on mulle sellainen ikoninen talven aloitus, mihin pitää aina päästä mukaan. Tänä vuonna on hienoa päästä näyttämään meidän uusi elokuva, josta meidän koko työryhmä on todella innoissaan! Sen lisäksi olen myös RukaStorella vierailemassa, tulkaa moikkaamaan ja älkää missatko leffaa, Autti vinkkaa.