Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Oji­tet­tu­ja soita kun­nos­te­taan en­ti­sel­leen – Ojasta al­lik­koon -koh­tei­ta Tai­val­kos­kel­la ja Pu­das­jär­vel­lä

Pudasjärvi
Tapio Oy:n tarja Anttila ja Mikropoiliksen Lauri Rantala kertoivat soiden ennallistamisella pystyttävän palauttamaan soiden luontainen vesijärjestelmä.
Tapio Oy:n tarja Anttila ja Mikropoiliksen Lauri Rantala kertoivat soiden ennallistamisella pystyttävän palauttamaan soiden luontainen vesijärjestelmä.
Kuva: Risto Pikkupeura

Vanhoja ojitettuja soita yritetään kunnostaa ennalleen. Ojasta allikkoon -hankkeen avulla on kartoitettu mahdollisia kohteita ja kerätty tietoa miten vesitalouden ennallistaminen voisi tapahtua. Pudasjärvellä ja Taivalkoskella on myös mahdollisesti ennallistettavia suokohteita. Tuloksia ja suunnitelmia esiteltiin Pudasjärvellä torstaina.

– Hankkeessa kehitetään toimintamallia metsätalouden vesiensuojeluun, jossa vesiä ohjataan reunoilta ojitetuille aapasoille, heikkotuottoisille metsäojitetuille soille sekä käytöstä poistuville turvetuotantoalueille, kertoi hanketta vetävä Lauri Rantala Iin Mikropoliksesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi