Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Orans­sit päivät naisiin koh­dis­tu­vaa vä­ki­val­taa vas­taan: "Jo­kai­nen voi osal­lis­tua Orans­sien Päivien viet­toon, tu­ke­maan sen teemoja ja kun­nioit­ta­maan naisia joka puo­lel­la maail­maa"

Oranssit päivät järjestetään Kuusamossa 25.11.–10.12. Luvassa muun muassa elokuvanäytös ja paneelikeskustelu.

Kuusamossa vietetään YK:n tasa-arvojärjestön vuosittaista kampanjaa naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan vastustamiseksi. Marraskuun 25. on naisiin kohdistuvan väkivallan poistamisen kansainvälinen päivä. Se aloittaa Oranssit päivät, joiden tarkoituksena on lisätä tietoisuutta asiasta ja toimia väkivallan kitkemiseksi ympäristöstämme.

Yksi näkyvimmistä tuen muodoista on valaista erilaisia kohteita oranssilla värillä. Oranssin värin ovat saaneet muun muassa Finlandia-talo, EU-parlamentti ja Gizan pyramidit. Oranssit päivät päättyvät 10.12. kansainväliseen ihmisoikeuspäivään.

Soroptimistit tekevät yhteistyötä UN Women Suomen kanssa Oranssien päivien tunnetuksi tekemisessä. Kuusamon Soroptimistiklubi järjestää yhdessä kaupungin kulttuuritoimen kanssa Oranssien päivien merkeissä kirjastossa kirjanäyttelyn ajalla 25.11.–5.12.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa