OYS: Ko­ro­na­tes­taus kan­nat­taa nyt, vaikka oireet oli­si­vat lieviä – sai­raa­las­sa ei ole ollut ke­sä­kuun jälkeen yhtään ko­ro­na­po­ti­las­ta

Koronavirustartuntaa epäileviä ihmisiä kannustetaan tulemaan testattavaksi matalalla kynnyksellä Oulun yliopistolliseen sairaalaan lievienkin oireiden vuoksi (OYS), Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä tiedotetaan.

– Aktiivisella testauksella pysäytämme tartuntaketjut ajoissa ja Pohjois-Pohjanmaan hyvä tilanne voi jatkua. Meillä on testauskapasiteettia moninkertaisesti alkukevääseen verrattuna. Kaikki oireiset henkilöt kyetään testaamaan, Oys:n hallintoylilääkäri Terhi Nevala kertoo tiedotteessa.

Koronaviruksen oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, väsymys, lihaskivut, pahoinvointi, nuha tai ripuli.

Kesän aikana koronatapaukset ovat vähentyneet selvästi. OYS:sa ei ole ollut kesäkuun jälkeen yhtään koronapotilasta ja kesäkuussa saatiin vain kolme positiivista koronanäytetulosta.

Koronavirus ei ole vielä hävinnyt mihinkään, vaikka koronatartuntojen lukumäärät ovat pienentyneet. OYS:ssa on valmistauduttu tartuntojen mahdolliseen nousuun syksyllä liikkumisen lisäännyttyä rajoitusten poiston myötä. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri muistuuttaakin turvavälien ja hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattamisesta.