Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

”Pääa­sia että pääsee pär­räi­le­mään” – Ke­lek­ka­mes­sut keräsi Ro­va­nie­mel­le vii­kon­lop­pu­na en­nä­tys­mää­rän kä­vi­jöi­tä

Sampo Mäkelä ja lapset Miiko ja Minja tutustuivat Kelekkamessuilla uutuuksiin Rovaniemen Kelekkamessut keräsivät ennätyksellisen yleisön.
Sampo Mäkelä ja lapset Miiko ja Minja tutustuivat Kelekkamessuilla uutuuksiin
Sampo Mäkelä ja lapset Miiko ja Minja tutustuivat Kelekkamessuilla uutuuksiin
Kuva: Jouni Porsanger

Pienen vihreän moottorikelkan ympärillä pyörii kaksi tarkkaavaista harrastajaa. 5-vuotias Väinö Lehto kiipeää kelkan kyytiin ja alkaa tarkastella ohjaustankoa. Sukset tottelevat hyvin pienen kuljettajan ohjausta, mutta jokin vetää ilmeen vakavaksi: Peruutusvaihde on hukassa.

Vieressä isä Jukka Lehto kertoo kaksikon tulleen Rovaniemen Kelekkamessuille katselemaan pikkukelkkoja, sillä ajatuksena on päivittää jo pari vuotta kelkkaa pärisyttäneen Väinön ajoneuvo uudempaan.

– Kunhan pääsee pärräilemään, Jukka Lehto kertoo vaatimuksia uutta ajokkia kohtaan.

Rovaniemen Lappi Areenalla järjestettävät Kelekkamessut ylsi tänä vuonna uuteen kävijäennätykseensä. Yhteensä messut houkuttelivat paikalle 18?270 kävijää, mikä oli 2000 kävijää enemmän kuin viime vuonna.

– Käsittämätön määrä porukkaa, tapahtumaa järjestävä Erkki Kuoksa Lapin Messut Oy:stä riemuitsee.

Totuttuun tapaan lauantain ensimmäinen messupäivä keräsi valtaosan kävijöistä, kun liki 13?000 kävi ihmettelemässä kelkkamaailman uutuuksia.

Messujen päätöspäivänä sunnuntaina huomio oli lapsiperheissä, joille oli järjestetty ohjelmaa muun muassa kasvomaalauksen, yllätyslahjojen ja Muumi-esitysten muodossa.

Tänä vuonna tapahtuma oli paitsi suositumpi, myös kansainvälisempi kuin aiemmin. Näytteilleasettajia oli kotimaan lisäksi Kanadasta, Sveitsistä, Italiasta, Itävallasta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.

Myös yleisön joukossa näkyi Kuoksan mukaan paljon ulkomaalaisia kävijöitä, erityisesti norjalaisia ja ruotsalaisia.

– Isot näytteilleasettajat, kuten Polaris ja BRP, kutsuivat vieraaksi Skandinavian jälleenmyyjät, Kuoksa selventää kansainvälisen suosion taustoja.

Kelkkailuvarusteita myyvän Scottin vientipäälliköllä, sveitsiläisellä Pascal Poulylla on kokemusta messuilta ympäri maailmaa. Rovaniemen messujen tunnelmaa hän kehuu uniikiksi.

– Ihmiset ovat hyvin omistautuneita moottorikelkkailulle. He myös tietävät, mitä tahtovat: monesti minä olen se, joka oppii asiakkaalta!

Poulyn mukaan yksi Rovaniemen messujen eduista on tapahtuman hyvä ajankohta.

– Tämä järjestetään juuri ennen kauden alkua, jolloin ihmisten kiinnostus alkaa muutenkin herätä, Pouly kehuu.